Productbeoordeling Merken Productbeoordeling
Home | Laptops | TV's | Mobiele telefoons | Printers | Beoordelingen | Partners | Merken | Nieuws | Video |    Productbeoordelingen en prijzen vergelijken!
Aantal producten: 421.369

Nieuws & Persberichten

PERSBERICHT
Amsterdam, 20 June 2011

Microsoft heeft toestemming om Skype te kopen

De Federal Trade Commission, de Amerikaanse toezichthouder op de telecommarkt, heeft Microsoft het groene licht gegeven om Skype over te nemen. De softwaregigant heeft 8,5 miljard dollar betaald voor de voip-aanbieder.

Microsoft kondigde vorige maand aan dat het Skype had overgenomen, maar de acquisitie moest nog door de Amerikaanse toezichthouders goedgekeurd worden. Volgens de wetgeving in de VS moet elke overname met een waarde hoger dan 65,2 miljoen dollar langs de meetlat van de mededingingssautoriteiten worden gelegd.PERSBERICHT
Amsterdam, 20 June 2011

Nokia verliest Britse patentzaak over 3g-techniek

Nokia heeft in het Verenigd Koninkrijk een door IPCom aangespannen patentzaak over een 3g-technologie voor noodcommunicatie verloren. Wat de uitspraak precies betekent voor de verkoop van huidige modellen van Nokia, is onduidelijk.

IPCom is een Duits patentbedrijf dat de rechten op de techniek voor noodcommunicatie in 2007 kocht van Bosch. Daarna heeft het bedrijf diverse telefoonfabrikanten in verschillende landen voor de rechter gedaagd.

De Britse Hoge Raad heeft bepaald dat Nokia inbreuk maakt op het patent van IPCom, schrijft ZDNet. De gevolgen van de uitspraak zijn volstrekt onzeker. Nokia zegt de implementatie van noodcommunicatie over 3g-netwerken te hebben aangepast in nieuwere modellen. Volgens IPCom maakt die nieuwe techniek echter nog steeds inbreuk op het patent. De Hoge Raad concludeerde dat twee telefoons inbreuk maakten, maar vermoedelijk gaat het om twee varianten van de N96, een Symbian-smartphone die in 2008 uitkwam.

Bovendien heeft Nokia de keuze om de techniek uit zijn telefoons te halen. Britse en Duitse providers hebben het niet geïmplementeerd in hun netwerken. Het is onduidelijk of de techniek in Nederland wel wordt gebruikt. Het gebeurt niet vaak dat een patentzaak leidt tot een uitspraak van de Hoge Raad in een land; veelal wordt de zaak geschikt voordat de rechter een uitspraak kan doen.

Bron:tweakers.net

PERSBERICHT
Amsterdam, 01 December 2010

Altec Lansing introduceert stijlvolle 2.1 speaker-set

Altec Lansing introduceert een design 2.1 speaker-set voor een krachtige geluidsverbetering van pc, laptops en mediaspelers. De VS2721 heeft twee speakers en een subwoofer die, ondanks het compacte ontwerp, een indrukwekkende 92db teweeg brengen.

De VS2721 heeft twee 2-inch full range drivers met een treble response van 20 kHz om de helderheid te behouden bij muziek met een hoge bit-rate, high-resolution games en HD-films. De 2-inch zijwaarts gerichte driver in de subwoofer produceert 28 watt voor realistische bas en surround-effecten. De set beschikt over controleknoppen voor volume, power en toon en heeft een AUX-in voor snelle aansluiting van een draagbare dvd-, mp3- of cd-speler.

Altec Lansing maakt bij al zijn producten gebruik van de AudioAlignment-technologie. Deze zorgt ervoor dat alle onderdelen, zoals de speakers, elektronica en behuizing, op elkaar zijn afgestemd om het beste, meest natuurlijke geluid te realiseren. Hierdoor is zelfs bij vol volume geen vervorming.

De bescherming tegen magnetische velden zorgt ervoor dat de set vlakbij monitoren kan staan zonder dat er interferentie optreedt.

De Altec Lansing VS2721 is vanaf december verkrijgbaar bij onder andere MediaMarkt/Saturn en heeft een adviesprijs van 59,99 euro.PERSBERICHT
Amsterdam, 23 November 2010

Al 60 jaar smoorverliefd op de afstandsbediening

Amersfoort, 23 november 2010 — Op de 60ste verjaardag van de afstandsbediening heeft Logitech-onderzoek aangetoond dat onze liefdesrelatie met deze gadget heftiger dan ooit is. Ruim een op de vijf (23 procent) Nederlandse tv-fans geeft aan liever een maand geen seks te hebben dan hun controle over de tv te verliezen. De afstandsbediening schijnt zelfs zo essentieel te zijn voor het dagelijks leven dat nog eens 30 procent liever afscheid neemt van de tandenborstel dan de afstandsbediening.

Vier of meer afstandsbedieningen De bescheiden afstandsbediening heeft de afgelopen jaren een centrale plaats veroverd in de woning, waar hij langzamerhand is uitgegroeid tot de meest geliefde gadget. Het onderzoek toont aan dat het aantal Nederlanders met vier of meer afstandsbedieningen de afgelopen vijf jaar bijna is verdubbeld (van 23 naar 40 procent).

Veel te gecompliceerd Ondanks de lange geschiedenis van de afstandsbediening blijkt verder uit het door Wakefield Research uitgevoerde Logitech-onderzoek dat in 15 procent van de Nederlandse huishoudens een familielid niet overweg kan met de afstandsbediening. Bijna driekwart (71 procent) vindt afstandsbedieningen veel te gecompliceerd. Ruim negentig (92) procent van de ondervraagden heeft behoefte aan een afstandsbediening waarmee alle entertainmentsystemen met een druk op de knop te bedienen zijn. 78 procent van de Nederlanders zou graag een universele afstandsbediening willen en ziet dit als een goede investering.

Baas op eigen bankstel Rogier Volmer, Country Manager Logitech Benelux, over de uitkomsten van het onderzoek: ''Met onze steeds verder uitbreidende gadgetcollectie slingeren er in de woonkamer soms wel zes afstandsbedieningen rond voor onze entertainmentbehoeften. Het is de hoogste tijd om daar weer eens orde in te scheppen!'' Het Logitech-onderzoek toont aan dat ruim een derde (34 procent) van de respondenten door kwijtgeraakte afstandsbedieningen niet meer in staat is om de DVD-speler of hifi-installatie te gebruiken. Rogier Volmer vervolgt: ''Zestig jaar geleden werd de eerste afstandsbediening geproduceerd, en sindsdien zijn we er afhankelijk van geworden in onze woonkamer. Logitech's uitgebreide aanbod Harmony® universele afstandsbedieningen laat u met een druk op de knop genieten van al uw entertainment-apparaten, en brengen zo een stukje harmonie terug naar uw woonkamer.''

En over 60 jaar? De afstandsbediening heeft sinds de introductie in 1950 een lange weg afgelegd. Moderne universele afstandsbedieningen, zoals die uit de Logitech Harmony-reeks, gebruiken infrarood om apparaten aan te zetten en te bedienen. Sommige Harmony's kunnen dat zelfs dwars door muren heen. Als we nu al zulke futuristische technologie gebruiken, hoe zal de afstandsbediening er dan 60 jaar na nu uit zien? Logitech's Fred Boutin, Senior Product Manager Logitech EMEA Digital Home, denkt dat de huidige technologie slechts het begin is: ''We zijn sinds de eerste afstandsbediening zestig jaar geleden op de markt kwam met sprongen vooruitgegaan. Van bekabeld naar draadloos, van 'wijzen & klikken' naar infrarood, van plastic knoppen naar kleuren-touchscreen. Harmony-afstandsbedieningen zijn al toonaangevend wat technologie betreft. En dit is pas het begin!''

Harmony 300i
Logitech heeft de bekroonde Harmony-afstandsbedieningenlijn onlangs uitgebreid. De Logitech® Harmony® 300i is eenvoudig in te stellen, vervangt tot vier andere afstandsbedieningen en geeft gebruikers met een druk op de knop betere controle over alles wat met de tv is verbonden. Met een prijs van €29,99 incl. BTW is het de perfecte metgezel voor het tv-seizoen. Voor nadere details over de gehele Harmony-reeks, verwijzen wij u graag naar www.logitech.com

Ter gelegenheid van het 60-jarige bestaan van de afstandsbediening onthult Logitech enkele vreemde, wonderlijke cijfers over onze meest geliefde gadget: Een verbijsterende 23 procent van de Nederlandse tv-fans heeft liever een maand geen seks dan de controle over de tv te verliezen Hiermee vergelijkbaar is dat iets minder dan een derde (30 procent) van de Nederlanders liever hun tanden niet meer poetst dan de afstandsbediening uit handen te geven Bijna een op de vijf (18 procent) heeft voor de babysitter of voor vrienden wel eens instructies achter moeten laten over de werking van de afstandsbediening Een derde van de Nederlandse respondenten verwelkomt een extra knop op de afstandsbediening waarmee de afwas versneld kan worden doorgespoeldPERSBERICHT
Amsterdam, 19 November 2010

Ovi store van Nokia blijft groeien

De applicatiewinkel Ovi Store van Nokia blijft groeien. Inmiddels worden er zo'n drie miljoen applicaties per dag gedownload uit de winkel. Begin dit jaar stond de teller nog op 1,6 miljoen. Dat maakt Nokia donderdag bekend.

In totaal maken nu 165 miljoen mensen gebruik van Ovi, de verzamelnaam voor de online diensten die Nokia aanbiedt. Elke dag komen daar zo'n 250.000 mensen bij.

In oktober liet de Finse telefoonproducent nog weten in te willen gaan zetten op applicaties door veranderingen door te voeren in de systemen Symbian en MeeGo, waarmee de telefoons van Nokia zijn uitgerust.

Het aanbod van applicaties is momenteel het paradepaardje van Apple met de iPhones en Google met Android. Ook concurrent Microsoft, die onlangs Windows Phone 7 lanceerde, zet in op applicaties.

Volgens de Amerikaanse zakenkrant Wall Street Journal zal Research In Motion (RIM), de maker van Blackberry, binnenkort ook nieuwe manieren presenteren om gemakkelijker applicaties te ontwikkelen voor de telefoons.

Applicaties worden steeds belangrijker in de mobiele markt. Onderzoeksbureau Gartner liet in januari weten dat wereldwijd 4,3 miljard euro wordt omgezet in de applicatiewinkels van verschillende bedrijven.

In totaal zullen er in 2010 4,5 miljard applicaties worden gedownload, voorspelt Gartner. In 2009 was dat aantal nog 2,5 miljard.PERSBERICHT
Amsterdam, 05 October 2010

Universele oplader marketinginstrument

Nu consumenten steeds meer afhankelijk zijn van mobiele apparaten zoals smartphones en MP3-spelers, is er ook steeds meer behoefte aan oplaadmogelijkheden. De CSPOT speelt daar op in. De CSPOT is een trendy en gebruiksvriendelijke universele oplader die drie mobiele apparaten tegelijkertijd kan opladen. Het apparaat is als relatiegeschenk te gebruiken, maar kan ook worden gebruikt in vergaderzalen, hotellobby's, kantoren, wachtkamers, cafes of restaurants. Kortom, overal waar mensen hun mobiele telefoon moeten kunnen opladen.

De CSPOT maakt van een universele oplader een marketinginstrument. Het design en de uitvoering van de oplader maken het tot een uiterst geschikt instrument voor 'branding'. Bedrijven kunnen de lichtgevende CSPOT uitvoeren met hun bedrijfslogo om op een positieve en indringende manier het bedrijf of merk onder de aandacht te brengen.PERSBERICHT
Amsterdam, 26 August 2010

Sony introduceert DSLR-camera met Full HD-video

Persbericht productbeoordeling

Sony introduceert de DSLR-camera, de DSLR-A580 en de DSLR-A560 zijn geschikt voor fotografen die graag nieuwe geavanceerde creatieve mogelijkheden willen uitproberen en bieden een onge'venaard beeldverwerkingsniveau.

De nieuwe toestellen hebben verschillende megapixels. De DSLR-A580 16,2 megapixels en DSLR-A560 14,2 megapixels. Beide camera's hebben een snelheid van 7fps voor snelle, gevoelige opnamen. Daarnaast beschikken de camera's over het nieuwe 15-punts autofocussysteem met fasedetectie voor snelle, accurate AF-tracking. Verder hebben de toestellen geavanceerde beeldverwerkingsfuncties, waaronder 3D Sweep Panorama, Auto HDR en multi-frame.

Zowel de A580 als de A560 biedt Full HD-video-opnamen. Door de Movie-knop aan te raken zijn zeer gedetailleerde HD-videoÕs en een stereogeluid op te nemen in een van de vele AVCHD 1080i. Door de Exmorª APS HD CMOS-sensor is het mogelijk HD-filmfragmenten vast te leggen met effecten voor een vage achtergrond .

De DSLR-A560 kost 650 euro en is beschikbaar vanaf maart 2011. De DSLR-A580 kost 800 euro en is beschikbaar vanaf september 2010. Ook zijn de toestellen te verkrijgen of uit te breiden met objectieven van 18-55mm of 55-200mm.PERSBERICHT
Amsterdam, 25 August 2010

Logitech introduceert draadloos toetsenbord voor het digitale nachtleven

Logitech introduceert een nieuw draadloos toetsenbord, de Wireless Illuminated Keyboard K800. Dit is een oplaadbaar toetsenbord met heldere en nauwkeurige achtergrondverlichting. Het toetsenbord is uitgerust met bewegingssensors die de achtergrondverlichting alleen inschakelen als het nodig is. Hiermee bespaart het toetsenbord energie. Daarnaast is het toetsenbord ook in staat om de sterkte van de achtergrondverlichting af te stemmen op de hoeveelheid licht in een ruimte.

De K800 is altijd klaar voor gebruik, ook als de batterijen van het toetsenbord leeg zijn. Het toetsenbord wordt namelijk geleverd met een micro-USB kabel. Eenmaal aangesloten wordt het toetsenbord direct opgeladen. Door het PerfectStroke toetssysteem is elke toetsaanslag comfortabel, vloeiend en stil. Het ontwerp en de rondingen van de duurzame toetsen laten de vingertoppen soepel van toets naar toets glijden. Ook de batterijlevensduur is zeer toereikend: het toetsenbord kan tot tien dagen functioneren.

Het Logitech Wireless Illuminated Keyboard K800 is vanaf september verkrijgbaar voor de winkeladviesprijs van 99,99 euro.PERSBERICHT
Amsterdam, 25 August 2010

Sony introduceert DSLR-camera met Full HD-video

Sony introduceert de DSLR-camera, de DSLR-A580 en de DSLR-A560 zijn geschikt voor fotografen die graag nieuwe geavanceerde creatieve mogelijkheden willen uitproberen en bieden een ongeevenaard beeldverwerkingniveau.

De nieuwe toestellen hebben verschillende megapixels. De DSLR-A580 16,2 megapixels en DSLR-A560 14,2 megapixels. Beide camera's hebben een snelheid van 7fps voor snelle, gevoelige opnamen. Daarnaast beschikken de camera's over het nieuwe 15-punts autofocussysteem met fasedetectie voor snelle, accurate AF-tracking. Verder hebben de toestellen geavanceerde beeldverwerkingsfuncties, waaronder 3D Sweep Panorama, Auto HDR en multi-frame.

Zowel de A580 als de A560 biedt Full HD-video-opnamen. Door de Movie-knop aan te raken zijn zeer gedetailleerde HD-video en een stereogeluid op te nemen in een van de vele AVCHD 1080i. Door de Exmorª APS HD CMOS-sensor is het mogelijk HD-filmfragmenten vast te leggen met effecten voor een vage achtergrond.

De DSLR-A560 kost 650 euro en is beschikbaar vanaf maart 2011. De DSLR-A580 kost 800 euro en is beschikbaar vanaf september 2010. Ook zijn de toestellen te verkrijgen of uit te breiden met objectieven van 18-55mm of 55-200mm.PERSBERICHT
Amsterdam, 18 August 2010

Bose komt met comfortabele in-ear hoofdtelefoons

Persbericht productbeoordeling

Bose introduceert drie nieuwe in-ear hoofdtelefoons. Alle hoofdtelefoons beschikken over de bekende Bose-technologieen. Bijna alle hoofdtelefoons zijn geschikt voor audiobronnen en mobiele telefoons. De in-ear hoofdtelefoons zijn ontworpen en geproduceerd voor een lange levensduur.

Er komen drie versies van de in-ear hoofdtelefoon op de martkt. De IE2 audiohoofdtelefoon om onderweg muziek te luisteren en de MIE2 en MIE2i mobiele hoofdtelefoons met ingebouwde headset, speciaal ontworpen voor mobiele telefoons met muziekfunctie. De hoofdtelefoons zijn uitgerust met de nieuwe Bose StayHear oordopjes. Deze zorgen voor betere stabiliteit en een comfortabele pasvorm.

De hoofdtelefoons is geschikt voor verschillende audiobronnen, zoals mp3-spelers, personal computers en digitale muziekspelers. De MIE2 en MIE2i zijn geschikt veel mobiele telefoons, waaronder alle iPhone-modellen en veel BlackBerry-apparaten, ook diverse Apple-producten, zoals MacBook Pro en de iPhone, iPod, iPad kunnen moeiteloos worden aangesloten op de hoofdtelefoons.

De nieuwe Bose hoofdtelefoons zijn vanaf medio oktober 2010 verkrijgbaar bij geautoriseerde Bose-dealers. De verkoopadviesprijzen zijn: IE2: Û99, MIE2 en de MIE2i: Û129.PERSBERICHT
Amsterdam, 18 August 2010

Sony komt met headsets met Surround-technologie voor gamers

Sony introduceert twee headsets gericht op gamers. De headsets zijn in samenspraak met de doelgroep ontwikkeld om te voldoen aan alle wensen die gamers hebben op geluidsgebied. Door 7.1 kanaals 3D surround-effecten te realiseren ontstaat een gedetailleerd geluid dat een naderende voetstap tot het tikken van op scherp staande granaat gemakkelijk verraadt.

De twee nieuwe headsets van Sony, de DR-GA500 en DR-GA200, zijn geschikt voor langer durende strategy en online multiplayer games. Het Sony 'triple enfolding' ontwerp is gebaseerd om ventilatie te bieden en druk op de oren te voorkomen. De drive units van 40mm bieden een levendig geluid met een goede balans tussen de lage en hoge tonen.?

De Sony DR-GA500 en DR-GA200 zijn medio oktober verkrijgbaar voor een adviesprijs van 170 en 80 euro.PERSBERICHT
Amsterdam, 18 August 2010

Toshiba introduceert nieuw docking station met draadloze USB

Persbericht productbeoordeling

Toshiba introduceert een Wireless USB Port Replicator, de Dynadock W20. Dit is een een universeel docking station dat speciaal is ontwikkeld voor gebruikers die draadloos willen werken. Door de wireless USB- en USB 2.0-ondersteuning is het docking station aan te sluiten op de meeste computers.

De W20 verbindt laptops die draadloos USB ondersteunen met randapparatuur zonder tussenkomst van een kabel. Er zijn vier usb poorten, inclusief een Sleep-and-Charge-modus om mobiele apparaten continu van stroom te kunnen voorzien. Daarnaast biedt de W20 ondersteuning van de DVI-I-video-uitgang. Er kunnen maximaal 3 monitoren tegelijk worden gebruikt. ?

De USB-docking station wordt geleverd in een compacte, glossy, zwarte behuizing (110 mm x 86 mm x 145 mm). De Dynadock W20 is per direct verkrijgbaar. De adviesprijs bedraagt € 199, inclusief BTW.PERSBERICHT
Amsterdam, 05 August 2010

HTC viert 100.000ste Android-app op Dance Valley

De teller van het aantal applicaties in de Android Market is de 100.000 gepasseerd. HTC, marktleider van op Android gebaseerde telefoons, viert dit door bezoekers van Dance Valley aanstaande zaterdag op ludieke wijze te verrassen. De 40.000 bezoekers van het event in Spaarnwoude kunnen rekenen op een ervaring die het dance-festijn tot nog grotere hoogte zal brengen.

Mark Moons, Regional Director HTC Benelux: 'Met onze actie op Dance Valley willen we op bijzondere wijze aandacht schenken aan het succes van Android en de Android Market. Android is sinds de introductie snel populair geworden. Dat merk je niet alleen aan het groeiende aantal gebruikers van mobiele telefoons met Android, maar ook doordat steeds meer ontwikkelaars zich richten op het bieden van nieuwe apps. Van iedere tien Android-toestellen die er momenteel worden verkocht, zijn er zeven van HTC. Ik verwacht dat de ontwikkeling van Android doorzet en het voor het einde van het jaar is uitgegroeid tot het grootste mobiele platform.'

HTC lanceerde twee jaar geleden als eerste leverancier een mobiele telefoon met Android en introduceerde daarna onder meer de bekroonde HTC Hero, de HTC Desire, HTC Legend en deze zomer, de HTC Wildfire. Ook was HTC een van de initiatiefnemers van de Android Experience, een event waarbij het Android-platform centraal staat.PERSBERICHT
Amsterdam, 04 August 2010

Logitech onthult volgende generatie oplaadbaar speaker dock

Persbericht productbeoordeling

Logitech onthult vandaag het Logitech Rechargeable Speaker S715i, een draagbaar iPod- en iPhone speaker dock. De superieure geluidskwaliteit, verzorgd door maar liefst acht afzonderlijke drivers, biedt zelfs de meest fanatieke muziekliefhebber een onvergetelijke luisterervaring. Op elk gewenst moment en op elke gewenste plek. Dankzij de oplaadbare batterij is het S715i speaker dock eenvoudig overal mee naar toe te nemen.

'De volgende generatie geluidskwaliteit was ons uitgangspunt in de ontwikkeling. Met dit systeem willen we de iPod docks op een hoger plan tillen', zegt Rogier Volmer, Country Manager Logitech Benelux. 'Die volgende generatie zie je bijvoorbeeld terug in de acht drivers van de S715i. Dat zijn er twee keer zoveel als voorgaande iPod docks.'

Met de Logitech Rechargeable Speaker S715i leef je je uit, verlies jezelf in de muziek en je hoeft je geen zorgen meer te maken over verwisselbare batterijen. De S715i brengt muziek tot leven met zeer helder geluid. Hier zorgen acht custom-tuned drivers voor. De S715i is verder ook voorzien van twee drie-inch laser getunede neodymium drivers voor een zeer groot middenbereik. Vier twee-inch passieve radiatoren staan garant voor diepe bastonen. Dit alles resulteert in een rijk, gebalanceerd geluid geproduceerd door een zeer compact iPod speakersysteem.

Extra batterijen meenemen als je op weg gaat is niet nodig. De meegeleverde oplaadbare batterij biedt tot acht uur luistertijd alvorens de batterij weer opgeladen moet worden (batterijlevensduur varieert afhankelijk van het gebruik, de instellingen en omstandigheden in de omgeving).

De Logitech Rechargeable Speaker S715i wordt ook geleverd met een draadloze afstandsbediening die direct toegang biedt tot gangbare functies zoals aan-uit, volume, afspelen, pauze, shuffle, overslaan en herhalen. De afstandsbediening werkt tot op een afstand van tien meter. Voor optimaal draagcomfort kan de speakerdock meegenomen worden in meegeleverde, handige draagtas. Deze tas biedt meer dan voldoende ruimte voor het speakerdock, de stroomadapter en de afstandsbediening.

Het is vanzelfsprekend dat de Logitech S715i perfect werkt in combinatie met een iPod of iPhone. De speaker is gecertificeerd conform het Made for iPod and Works with iPhone programma. Het innovatieve ontwerp van de speakerdock werkt dan ook probleemloos met alle iPhone en iPod Universal Dock Connectors, daarmee wordt het gebruik van een tray overbodig.

Prijs en verkrijgbaarheid De Logitech Rechargeable Speaker S715i is vanaf augustus verkrijgbaar voor de winkeladviesprijs van 179,99 euroPERSBERICHT
Amsterdam, 28 July 2010

Komt Google nu echt met een Facebook Killer?

Er gaan verschillende geruchten dat Google aan een eigen sociaal netwerk werkt dat gaat concurreren met Facebook.

De geruchten gaan al langer rond op Internet Fora en twitter, maar nu blijkt ook de Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal hier iets over te zeggen. Google is in gesprek is met aanbieders van spelletjes op internet, aldus The Wall Street Journal.

De CEO van Google, Eric Schmidt, ontkent echter alle geruchten en zegt niets te zien in een nieuwe Facebook. Volgens Schmidt is Facebook zelfs goed voor Google omdat "Facebookgebruikers meer Google producten gebruiken dan andere internetters." Maar of dit de reden is om het niet te doen, wordt door verschillende bloggers in twijfel getrokken.PERSBERICHT
Amsterdam, 01 July 2010

Einde voor de Microsoft Kin-Telefoon

Persbericht productbeoordeling

Microsoft gaat stoppen met de onder eigen naam uitgebrachte Kin-telefoons, zo meldt CNed. Dat terwijl de telefoon met het Microsoft OS nog geen twee maanden op de markt is.

Volgens diverse anonieme bronnen heeft Microsoft de stekker uit het Kin-project getrokken omdat de verkoopcijfers (laatste update 1000 ipv 10.000) van het toestel flink zouden tegenvallen. Er zouden niet meer dan enkele honderden toestellen over de toonbank zijn gegaan.

Reden voor de slechte verkopen zouden zijn dat applicaties zoals een kalender ontbraken, terwijl de abonnementskosten van Verizon even hoog waren als de beter uitgeruste smartphones.

De ontwikkeling van de Microsoft Kin kostte twee jaar en miljoenen dollars. Microsoft zegt zich nu 'exclusief' te willen richten op zijn nieuwe mobiele besturingssysteem Windows Phone 7.

Lees meer over de Microsoft KinPERSBERICHT
Amsterdam, 23 June 2010

Nokia Meego operating system

Persbericht productbeoordeling

Op 30 juni komt Nokia met een testversie van Meego-OS voor smartphones. De eerder uitgekomen MeeGo versie was alleen geschikt voor netbooks. De Nokia N9 zal de eerste smartphone met het MeeGo-OS, de telefoon komt dit jaar uit.

De definitieve versie van Meego voor mobiele apparaten is gepland in oktober. Nokia's topman geeft aan al volgende week met een eerste testversie te komen. Deze 'handset version' van MeeGo volgt na de netbookrelease, die eind mei al uitkwam maar nog geen touchscreens ondersteunt. De 'handset version' is vermoedelijk bedoeld voor de Nokia N900, die op MeeGo zijn voorloper Maemo draait.

Nog voor het einde van het jaar zal de eerste smartphone met MeeGo, de Nokia N9, uitkomen. De N9 dook onlangs op in een video, al is het onduidelijk of de video het echte toestel liet zien. MeeGo is een samenvoeging van Nokia's besturingssysteem Maemo en Moblin van Intel. Beide OS'en waren op Linux gebaseerd. MeeGo moet een OS worden voor smartphones, tablets, en auto-elektronica.PERSBERICHT
Amsterdam, 21 June 2010

"Big dog" robot beweegt als levend wezen.

De "big dog" robot, gemaakt door Boston Dynamics is een robot die zelfstandig kan lopen en z'n weg kan vinden. De bewegingen zien er zeer natuurlijk uit, met name als de robot snelle bewegingen moet maken om z'n evenwicht te behouden.

In het filmpje kunt u zien hoe de robot beweegt. De normale loop gaat nog wat schokkerig, maar zodra de robot zelfstandig snelle aanpassingen moet maken beginnen de poten aardig echt te lijken. Op 0:34 seconden schopt iemand tegen de robot waarna de robot z'n evenwicht moet behouden. De snelle correcties lijken net echt. Op 1:20 seconden glijdt de robot uit op ijs en moet met elke stap corrigeren om rechtop te blijven.PERSBERICHT
Amsterdam, 21 June 2010

De beste automatische helikopter ooit!

Het GRASP lab van de universiteit van Pennsylvania heeft een video van hun automatische "quadrotors" vrijgegeven. Deze kan supersnelle precisie bewegingen maken. Hij beweegt zo snel en soepel dat het er bijna eng uit ziet.

Kan je het voorstellen, een leger robot helicoptertjes dat door niks te stoppen is. ze kunnen overal overheen, onderdoor, of doorheen. Ze kunnen ondersteboven of op hun zij vliegen. Bovendien wordt deze test de "precise agressieve maneuvers" genoemd, en betekend waarschijnlijk dat dit speeltje een militaire doeleinde heeft.PERSBERICHT
Amsterdam, 14 June 2010

Nooit meer stofzuigen dankzij de iRobot

Persbericht productbeoordeling

De iRobot Roomba is bedoeld om het huishouden een stukje gemakkelijker te maken, maar is deze automatische stofzuiger nou echt wat u zoekt? ProductBeoordeling.nl heeft iRobot Roomba getest en is tot de volgende conclusies gekomen.

Toen we de iRobot uit de doos haalden waren wij meteen van het product gecharmeerd. Het is een lichte en ronde robot en is vrijwel direct klaar voor gebruik, op enkele onderdelen die je er nog even in moet klikken na. Voor de start heb je de gebruiksaanwijzing eigenlijk niet nodig, de gebruiksaanwijzing is dan ook maar enkele pagina's kort en legt u nog een keer uit wat de robot precies doet en hoe u hem zo optimaal mogelijk kunt laten functioneren.

De iRobot heeft een heel simpel bedieningssysteem, met een 8-tal aan knoppen is dit huishoudapparaat te bedienen. De drie belangrijkste knoppen spreken voor zich; Clean, Stop en Dock. Met de andere vijf knoppen kun je de tijd instellen en een schoonmaak schema plannen; Schedule, Clock, Day, Hour en Minute.

Eenmaal uitgevonden hoe we hem in moesten stellen hebben we hem aan de test onderworpen. De hagelslag en confetti kwamen tevoorschijn en de Roomba ging aan het werk. Bij de eerste passage nam de Roomba een gedeelte van de confetti op en een gedeelte verspreidde hij met het ronddraaiende borsteltje door de rest van de kamer. Met de volgende passages zoog de iRobot de confetti wel netjes op. Het werd toen meteen duidelijk dat de Roomba tijd nodig heeft en dat je er niet naast moet gaan staan en ernaar moet blijven kijken. De Roomba zuigt niet als een stofzuiger in een keer alles naar binnen, maar laat je hem zijn programma afmaken dan is de kamer een stuk schoner. Een programma duurt meestal een uur tot anderhalf uur, de duur word mede bepaald door de grote van de kamer en de obstakels die de Roomba tegenkomt.

De Roomba kan vast komen te zitten in snoeren dus deze moeten of van de grond af of achter objecten geplaatst worden waar de robot niet kan komen.

De iRobot is een erg leuk hulpje en door zijn uitstraling en bewegingen wordt hij meteen ontvangen als een familielid. Je kunt het niet helpen om er een paar minuten (of langer) naar te kijken. De Roomba is jammer genoeg wel luid, net als een normale stofzuiger produceert hij aardig wat herrie. Omdat u niet zelf aan het stofzuigen bent valt dit erg op en kan dit storend zijn. Het is dan ook slim om een programma in te stellen zodat hij begint met schoonmaken wanneer u uit huis bent. De Roomba dus het huishouden terwijl u er niet bent en gaat terug naar zijn dockingstation als de batterij laag is of hij zijn programma heeft afgemaakt. Resultaat: u komt thuis in een schoon en rustig huis.

De Roomba kan gebruikt worden op harde vloeren en tapijt. Het is alleen niet mogelijk om hem te gebruiken op een zwarte ondervloer. De Roomba heeft sensoren die ervoor zorgen dat hij niet van de trap valt, deze sensoren gaan bij een zwarte vloer ervan uit dat dit een afgrond is en de Roomba raakt hierdoor in de war.

Ondanks enkele onhandigheden zijn wij erg te spreken over de iRobot, we vinden het een erg leuk en handig apparaat. Zeker bij huisdieren of mensen met allergie is dit een uitkomst, zo kan er iedere dag een stofzuiger door het huis heen zonder al te veel moeite. Wij hopen in de toekomst een groei in huishoudelijke robots te zien en geloven dat de Roomba nog maar het begin is.PERSBERICHT
Amsterdam, 31 May 2010

Nederland wordt de eerste met elektrisch tanken!

Persbericht productbeoordeling

Epyon, een klein Nederlands bedrijf, staat wereldwijd in de schijnwerpers, zij worden namelijk de eerste in de wereld die elektrische auto opladers plaatst bij tankstations. Dit wordt ondersteund door de Europese Unie die mid-2011 met een realistisch voorstel hopen te komen.

In Friesland wordt de test groots aangepakt. Daar hoopt men namelijk 100,000 elektrische auto's voor 2015 op de weg te krijgen, ter vervanging van benzine auto's uiteraard. In Leeuwarden staan de elektrische pompen al om als eerste aan de test mee te doen. Europa hoopt zo ver vooruit te zijn vergeleken met andere wereld delen.PERSBERICHT
Amsterdam, 31 May 2010

Sony maakt een oprolbaar scherm!

Persbericht productbeoordeling

Het is duidelijk een grote stap voor gadgets: Sony heeft recent een oprolbaar scherm bekend gemaakt! Het scherm is nog in ontwikkeling maar laat wel zien dat er binnenkort een reeks aan spannende en futuristische accessoires uitkomen.

Het scherm kan om een potlood gerold worden, of om een cilinder tot wel 4 mm dun. Momenteel is de kwaliteit van het OLED scherm niet zo goed, maar het is een veel belovend en bewezen concept.PERSBERICHT
Amsterdam, 19 May 2010

Rij het A-Team busje door Google Earth!

Persbericht productbeoordeling

Ter promotie van de nieuwe A-Team film die al twee jaar in productie is hebben FOX en Google een deal gesloten. Vanaf vandaag kan je op YouTube met het A-Team busje door Google Earth rijden.

Op Youtube staat een promotie site voor de nieuwe A-Team film. Het is een makkelijk spelletje waarin je keuzen hebt uit verscheidene grote wereld steden. Het busje is met de pijltoetsen (of WASD) te besturen en het doel is om video's te unlocken door opdrachten te doen zoals "Rij sneller dan 100mph." De A-Team film komt in Nederland op 10 juni in de bioscoop.PERSBERICHT
Amsterdam, 18 May 2010

Eerste netbook met Chrome als besturingssysteem

Persbericht productbeoordeling

Acer wil voor het eind van het jaar een netbook uitbrengen die Google Chrome als primair besturingssysteem gebruikt. Met deze opstelling moet de netbook razend snel opstarten en wordt alle informatie direct ge-backupped naar het internet.

Google Chrome maakt gebruik van cloud computing. Dit houdt in dat alle informatie en programma's op het internet op een 'wolk' staan. Elke keer dat de informatie gebruikt wordt, wordt het van het internet gehaald, en elke keer dat informatie opgeslagen wordt, wordt het naar de 'wolk' terug gestuurd. Ook programma's staan op de wolk. Google Chrome is al een tijd in ontwikkeling maar is nog niet als een primair besturingssysteem te gebruiken, tegenwoordig werkt Chrome als een browser waarmee meer dan alleen website bekeken kunnen worden. In samenwerking met bekende mensen wil Google het Chrome besturingen systeem op de markt brengen als een vervanger van Windows of Apple OSx.

Naar verwachting zullen nog meer bekende merken een gelijkwaardig product uitbrengen tijdens de Google I/O conferentie. Google Chrome is gratis en open, en om die reden spreekt het erg aan bij consumenten en fabrikanten. Wel hebben veel consumenten twijfels over privacy en flexibiliteit. Zo zijn er vragen over wie aansprakelijk is voor het beheer van de 'wolk,' of de informatie kan worden gehacked, en of veel voorkomende file types geopend en bewerkt kunnen worden.PERSBERICHT
Amsterdam, 18 May 2010

HTC Wildfire, budget Android 2.1

Persbericht productbeoordeling

De Wildfire wordt het nieuwe budgettoestel van HTC en lijkt op de Desire. De telefoon beschikt over een Qualcomm MSM7225-processor en een kloksnelheid van 528MHz. Het toestel wordt verwacht in juli en zal 259 euro gaan kosten. HTC-liefhebbers mochten de naam van deze nieuwe telefoon uitkiezen.

De smartphone beschikt over een 5-megapixel camera met autofocus en led-flitser. Ook is er een 384MB ram en een 512MB opslaggeheugen aanwezig. De telefoon beschikt over een 3,2 inch scherm met een resolutie van 320x240 beeldpunten. Verder beschikt het toestel over gps, bluetooth 2.1 en umts met hsdpa. Er zitten vier knoppen onder het scherm en daarnaast heeft het toestel ook een optisch trackpad.

De Wildefire heeft zoals de meeste HTC-toestellen Sense-interface. De Taiwanese smartphone fabrikant heeft een widget ingebouwd waarmee je applicaties aan anderen kunt aanbevelen. Met deze widget kun je een link naar de Android Market via e-mail, sms en sociale netwerksites delen.

Via een poll op Facebok mochten gebruikers zelf de naam van het toestel kiezen. Bijna de helft van de stemmers kozen voor Wildfire als verkoopnaam van de Android smartphone. Alternatieve namen waren Jovi, Zeal en Festi.PERSBERICHT
Amsterdam, 18 May 2010

Compleet 3D desktop PC pakket

Persbericht productbeoordeling

Fujitsu heeft hun eerste compleet 3D desktop PC pakket bekend gemaakt. Het pakket spoort een 3D lcd scherm, een bril, en een 3D webcam met toebehorende software.

De Fujitsu 3D desktop is ontwikkeld om compleet 3D compatibel te zijn. 3D films, spelletjes, en video bewerking moeten allemaal op de desktop gedaan kunnen worden. Het 3D LCD scherm heeft een ingebouwde 3D webcam met bijbehorende software. Deze kan gebruikt worden voor chatten, of filmpjes maken. Het systeem werkt met een gepolariseerde bril, vrijwel de zelfde techniek die veel van de imax film theaters gebruiken voor 3D films.

Het is uiteraard bekend dat veel bekende fabrikanten bezig zijn met een 3D make-over, maar nog geen is zo voortkomend geweest als Fujitsu. Dit 3D pakket is klaar om op de markt gebracht te worden en Fujitsu maakt nu stappen om het concept in massaproductie te nemen. Het enige nadeel: er is nog niet veel 3D content te vinden, en kan je alleen de 3D camera gebruiken voor chatten als de persoon aan de andere kant ook een 3D scherm heeft.PERSBERICHT
Amsterdam, 18 May 2010

Zapi de ninja maakt je tandenborstel schoon!

Persbericht productbeoordeling

Zapi is DE oplossing voor het bestrijden van bacteriegroei op je tandenborstel. Deze schattige maar toch ook stoere ninja beschermt en reinigt je tandenborstel!

Zapi gebruikt niet zijn nija krachten om de tandenborstel schoon te maken, maar een leuk technisch snufje, namelijk een UVlamp. De Zapi bevat een kleine UV lamp die wel tot 99% van de bacterie kan doden. Het gebruik is simpel, doe je tandenborstel in Zapi en zet hem aan.

De Zapi is trouwens ook te koop in teddy bear vorm of minder kinderachtige designs in allerlei fleurige kleuren.PERSBERICHT
Amsterdam, 14 May 2010

iPhone navigatie met 3D-graphics

Persbericht productbeoordeling

De Sygic AURA Drive app is onlangs gelanceerd op de iPhone App Store. AURA maakt gebruik van de ingebouwde chip in de iPhone die razend snel 3D animaties kan verwezenlijken. De beelden geven een geweldige ervaring en geven een betere indruk van de omgeving en route.

De AURA is gemaakt voor wandelen en voor in de auto, zo heeft het een stap-voor-stap stem geleide route beschrijving voor in de auto en een handige loop functie. Ook laat het zien waar je vrienden zijn en heeft het ingebouwde systemen voor sociale netwerken zo als messaging, bellen, en status updates, allemaal binnen AURA. Verder heeft het AURA systeem ook ingebouwde wiki informatie en ratings over van alles van museums en monumenten tot restaurants en bars.

In gebruik is de AURA app zeer overzichtelijk, zo is er goede informatie over welke afslag of op welke baan je met de auto moet rijden. Ook voor wandelen is de AURA heel duidelijk en geeft het alle nodige informatie. De afstanden en aankomst tijd zijn duidelijk te vinden, en er is veel extra informatie te vinden over de omgeving.PERSBERICHT
Amsterdam, 07 May 2010

Altijd en overal je favoriete films en series kijken

Persbericht productbeoordeling

In de Verenigde Staten is die al een tijdje bekend, maar nu is die ook weer verkijgbaar in Nederland, de Slingbox! Met de Slingbox is het mogelijk om overal ter wereld te genieten van je favoriete films of tv-series. Het is mogelijk om op je laptop, mobiele telefoon maar natuurlijk ook op een tv programma's of films te bekijken.

Er komen drie soorten slingboxen op de markt, de Slingbox Solo, Slingbox Pro en SlingCatcher. Met de 'Solo' is het mogelijk om een DVR, dvd-speler of kabelbox aan te sluiten. Bij de 'Pro' is het mogelijk om vier singalen ontvangen en de 'SlingCatcher' zend beeld gelijk door naar een andere telvisie. Het aansluiten van de Slingbox gaat via het netwerk, helaas nog niet beschiknaar in WIFI. Wel moet er de benodigde software geinstaleerd worden om de media af te kunnen spelen.

Wanneer je onderweg bent en je wilt je favoriete tv-programmas bekijken kan dit met de Slingbox erg gemakkelijk. Je moet je eerst inloggen via je laptop of mobiel, dan zoek de SlingBox de software die thuis staat zelf op. Vervolgens kijk je direct je favoriete televieseprogrammas via het thuisnetwerk. De beelden worden in 640x480 pixels uitgezonden. Wanneer je via je webbrowser de series wilt kijken is dat 320x240 pixels.

De Slingbox Solo is te koop vanaf 199 , de 'Pro' en de 'SlingCatcher' zijn verkijgbaar vanaf 299 euro. De boxen zijn nu nog alleen verkijgbaar via het internet bij digizon.eu.PERSBERICHT
Amsterdam, 06 May 2010

Afstandsbediening met bewegingssensoren!

Persbericht productbeoordeling

Een afstandsbediening met bewegingssensoren maakt nog meer mogelijk. LG hoopt dat door hun nieuwe afstandsbediening, de LG Magic Motion, een revolutie in TV gebruik zal ontstaan.

De Magic Motion moet een toverstaf voorstellen waarmee je met gebaren de TV kan besturen. Zo is er bevoordeeld een gebaar voor 'volgend kanaal' of 'volume omhoog'. Ook kan de toverstaf als een muis gebruikt worden door hem op het scherm te richten. Een cursor op het scherm zal dan mee bewegen met de bewegingen van de muis.

De LG Magic Motion afstandsbediening zal alleen werken op een TV die daar op aansluit. De afstandsbediening werkt dus niet op alle TV's. Deze techniek laat zien dat TV's erg aan het veranderen zijn, en meer en meer als computers functioneren.PERSBERICHT
Amsterdam, 06 May 2010

Nieuw type geheugen zorgt voor een langere batterijduur voor je mobiel

Samsung komt in de loop van dit jaar met een nieuw soort geheugen. Met dit geheugen is het mogelijk op de batterijduur van je mobiele telefoon met 20 procent te verlengen. De batterij van je telefoon geeft het altijd op, net wanneer je hem zo hard nodig hebt.

Door de nieuwe geheugenmodules, die gemaakt zijn van phase change materialen is het mogelijk om de batterijduur te verlengen. De phase change memory (PCM) slaan data op of ze wissen het als ze verwarmd worden. Samsung heeft getest dat het geheugen van PCM tien keer sneller is dan het geheugen van flash. Ook neemt het veel minder engerie af dan dat van flash.

Terwijl veel bedrijven er aan werken om het PCM geheugen te gebruiken, is Samsung als eerste gestart met het in een pakket van processors te verwerken, en deze kunnen weer voor mobiele telefoons gebruikt worden. Samsung verwacht uiteindelijk het flash-geheugen naar PCM te vervangen in vele gadgets.PERSBERICHT
Amsterdam, 03 May 2010

Video's en foto's in HD kwaliteit met de nieuwe BenQ

Persbericht productbeoordeling

BenQ komt met een 12-megapixel fotocamera die ook kan filmen in HD. De E1260 HDR is een compacte camera die met 4x optische zoom en een 2,7-inch discplay zeker in het rijtje van 'hebbedingetjes' thuis hoort.

Een groot pluspunt van deze camera is dat er mee kan worden gefilmd in 720p HD-resolutie. Zo komen de beelden op de tv levensecht over. Met een 28mm groothoek lens is het mogelijk om panoramische shots van landschappen of stadsgezichten te nemen, evenals grote foto's van vrienden en familie.

De BenQ E1260 HDR komt in een blauwe en zilver metalickleur op de markt en zal medio mei wereldwijd te koop zijn. De prijs van deze camera is nog niet bekend.PERSBERICHT
Amsterdam, 03 May 2010

Samsung komt met een nieuw type geheugen!

Persbericht productbeoordeling

Samsung heeft onlangs een nieuw type geheugen bekend gemaakt. Samsung is al een tijd bezig met PCM, Phase Changing Memory. PCM is sneller en energie vriendelijker dan hedendaagse computer geheugen, en moet daarom een perfecte vervanger worden voor mobile telefoon geheugen.

De nieuwe chips waar Samsung mee bezig is moeten een onmiddellijke vervanger worden van hedendaagse flash geheugen en is daarom gemaakt om op de meest gebruikte systemen aan te sluiten. Het protocol voor flash en PCM geheugen is vrijwel het zelfde maar de techniek is heel anders.

De PCM chips zijn gemaakt van germanium, antimoon, en titanium dat tot een glasachtig materiaal is omgesmolten. Opwarming doormiddel van elektriciteit zet het materiaal om in twee afzonderlijke vormen, ieder met een verschillende weerstand, waarmee de nulletjes en eentjes kunnen worden opgeslagen en gelezen. Samsung verwacht dat de PCM techniek binnen een aantal jaren flash geheugen zal vervangen.PERSBERICHT
Amsterdam, 03 May 2010

Asus Eee Keyboard!

Persbericht productbeoordeling

Weet je nog, die eerste laptops. Eigenlijk waren het gewoon computers met een keyboard en muis er in gemonteerd. Er is veel veranderd sinds die tijd, nu verkoopt Asus bijvoorbeeld een complete computer die in een keyboard is gemonteerd!

In eerste instantie lijkt het de omgekeerde wereld, een keyboard is tenslotte een extensie voor een computer. Nu wordt de computer een extensie voor je keyboard. In plaats van een Numpad heeft dit keyboard een 5 inch touch screen met een resolutie van 800 x 480. Dit is vrij hoog voor een klein scherm, hoog genoeg om Windows XP te draaien. Het schermpje kan ook gebruikt worden als muis. Dit keyboard wordt een heuse all-in-one. Het heeft ingebouwde speakers, 3 USB aansluitingen, een VGA, en een HDMI aansluiting. Ook kan de EeeKeyboard WiFi en Bluetooth aan.

De keyboard kan op zichzelf gebruikt worden, of aan een beeldscherm gekoppeld worden om als een normale computer gebruikt te worden. Ook kan de keyboard met Bluetooth of WiFi een televisie of andere verenigbare apparaten besturen. Volgens geruchten is Asus al bezig met een Windows 7 upgrade.PERSBERICHT
Amsterdam, 03 May 2010

3D zonder bril!

Persbericht productbeoordeling

Toshiba komt met een computerdisplay dat 3D beelden kan tonen die je zonder bril kunt bekijken. Het gaat om een autostereoscopisch scherm dat beschikt over een WXGA-resolutie en 21-inch over de diagonaal.

Voor het nieuwe display gebruikt Toshiba een 21-inch paneel met een resolutie van 1280x800 pixels. Door gebruik te maken van het zogeheten multi-parallax-systeem wordt het 3D effect bereikt, als de kijkhoek verandert lijkt namelijk ook de positie van een object te veranderen. Er is een vermoeden dat Toshiba hiervoor gebruik maakt van zogeheten lenticulaire lenzen, die in de meeste autostereoscopische displays voor het 3D-effect zorgen. De effectieve kijkhoek waarbinnen het 3D-effect optreedt, bedraagt 30 graden en de schermen kunnen in portret- of landscape-modus worden gebruikt.

Autostereoscopische displays beschikken vaak over gebrekkige luminantie, een voorzetscherm met lenticulaire lenzen verstrooit het licht en vermindert deze. Volgens Toshiba heeft het scherm desondanks een helderheid van 450cd/m2. Ook hebben de schermen vaak een relatief lage resolutie, de resolutie is omgekeerd proportioneel aan het aantal parallaxen. Daarom maakt Toshiba gebruik van de WXGA-resolutie, dit kan door gebruik te amken van ltps-technologie. De prijzen voor displays zijn nog niet bekend, de introductie van de schermen wordt eind mei verwacht.PERSBERICHT
Amsterdam, 28 April 2010

HD-camcorder op zonne-energie

Persbericht productbeoordeling

De Chinese elektronica fabrikant Jetyo komt met een op zonne-energie oplaadbare HD-camcorder. De videocamera beschikt over een lithiumaccu, daarnaast is het ook mogelijk om deze camcorder te laten draaien op een viertal AA-batterijen.

De nieuwe HDV-T900 camcorder van Jetyo is niet bepaald een compacte camera. Op het LCD-scherm zitten zonnepanelen gemonteerd, waardoor de klep een stuk dikker is dan bij de gemiddelde camcorder. Ook op de achterkant van het schermklepje zijn zonnepanelen te vinden, die de zonnestralen omzetten in energie.

De camcorder werkt niet direct op zonne-energie. De omgezette energie is alleen te gebruiken om de oplaadbare batterijen van langere levensduur te voorzien. Volgens Engadget duurt het 25 uur om de vier AA-batterijen of lithiumaccu volledig op te laden.

De videocamera beschikt over een 3-inch display en neemt op in HD-kwaliteit, met dertig beelden per seconde. De beelden worden opgeslagen op SD-geheugenkaarten. De HDV-T900 heeft een vaste lens zonder zoom en komt uit in drie verschillende kleurstellingen. De prijs is overigens nog niet bekend.PERSBERICHT
Amsterdam, 28 April 2010

Zelf bepalen waarmee je wakker wordt

Persbericht productbeoordeling

Met de nieuwe JBL On Time Mirco is het mogelijk om zelf te bepalen met welke muziek je wakker wilt worden. Zo stap je elke morgen met je favoriete klanken vrolijk uit bed.

Op de docking van JBL is het mogelijk om alle versies van de iPod en iPhone aan te sluiten, maar ook MP3-spelers en computers aansluiten is mogelijk op de On Time Micro. De speakerdock ziet er stijlvol uit met ronde vormen en beschikt over een analoge alarmklok.

De JBL On Time Micro is te verkrijgen in het zwart en wit. Hij heeft een vermogen van 2 x 6 Watt en weegt maar 0,8 kilogram. Met diverse audio ingangen als: iPod en iPhone docking connector; auxiliary input - 3.5mm (1/8'') stereo mini-jack is de docking dus toegankelijk voor voor verschillende apparaten. Door de bijgeleverde afstandsbediening is het mogelijk om van een afstandje nog even te 'snoozen'.PERSBERICHT
Amsterdam, 28 April 2010

iPad krijgt extra functionaliteit!

Persbericht productbeoordeling

De iPad is ongelofelijk populair, maar volgens critici zijn er nog een paar dingen te verbeteren. Apple heeft die informatie gebruikt om te zorgen dat de iPad iedereen geeft waar ze om vragen, zo wordt er een gadget voor USB aansluiting en een camera ontwikkeld.

De nieuwe accessoires voor de Apple iPad zijn binnen kort in Nederland verkrijgbaar. Deze zullen de functionaliteit van de iPad flink bevorderen. Naast het bekende toetsenbord dock komt er een USB aansluiting en SD Card lezer. De USB zal het mogelijk maken om headsets en keyboards aan te sluiten (een externe harde schijf voor de iPad is nog niet beschikbaar). Met een headset zal het mogelijk zijn om te Skypen of chatten via de iPad. De USB poort kan ook gebruikt worden om een fotocamera aan te sluiten. Foto's kunnen van af nu ook met een SD Card lezer geimporteerd worden.

Alhoewel de iPad nu meer functionaliteit heeft, ontbreekt nog het een en ander volgens critici. De mogelijkheid om het geheugen uit te breiden, bij voorbeeld, werkt niet. De USB poort ondersteunt ook nog niet alle USB accessoires, dus hoeft u niet te verwachten dat de USB poort voor de iPad u alle mogelijkheden geeft. Niet te min geven deze adapters de iPad veel gewilde functionaliteit.PERSBERICHT
Amsterdam, 28 April 2010

Facebook neemt het tegen Google op

Persbericht productbeoordeling

Volgens de BBC nieuws website heeft Facebook sinds maart meer bezoekers dan Google in America. Facebook krijgt daarom een kans om het internet gebruik opnieuw te veranderen, net als Google dat twintig jaar geleden deed.

Op een bijeenkomst van ontwikkelaars heeft Facebook onlangs bekend gemaakt om een verandering te maken in de manier waarop mensen het internet surfen. Waar mensen tegenwoordig zelfstandig surfen ziet Facebook een kans om sociaal te surfen. Tegenwoordig vinden de meeste mensen via google wat zij zoeken, maar Facebook maakt hier een sociaal gebeuren van.

Facebook ziet een wereld waar interessante websites op een makkelijke en overzichtelijke manier via een sociaal netwerk bezocht kunnen worden. Hoe dit pressies werkt is nog niet bekend gemaakt, wel zijn 'I Like' knoppen bekend gemaakt. Het klikken hierop maakt een URL, filmpje, of plaatje meer bekend op het internet, en vooral bij jouw vriendengroep. Door het klikken op deze knoppen kunnen websites zichzelf ook aanpassen aan de gebruikers voorkeuren.

Tegenstanders van deze Facebook zet zien het beperkte privacy beleid als een groot probleem. Het publiekelijk bekend maken van blader geschiedenis aan, bijvoorbeeld, adverteerders om advertenties die bij jou persoonlijke voorkeuren passen te plaatsen, worden door deskundigen als gevaarlijk gezien. Zo wordt bijvoorbeeld informatie opgeslagen over producten die online gekocht zijn.PERSBERICHT
Amsterdam, 27 April 2010

Motorola maakt een 3D telefoon!

Persbericht productbeoordeling

Motorola heeft patent aangevraagd op een 3D techniek die gebruik maakt van twee schermen. Plaatjes van de MT820 zijn al uitgelekt, en deze gebruikt duidelijk twee schermen in de bekende Motorola 'flip' configuratie.

De Motorola MT820 zal, als het dicht geklapt is met twee schermen over elkaar, 3D kunnen weergeven. Als de telefoon open geklapt is zullen beide schermen alleen 2D weergeven. Het bovenste scherm is transparant en het onderste scherm is een touch screen waar, bijvoorbeeld, het toetsenbord op kan worden weergegeven. De telefoon moet het Android besturingen systeem gaan draaien.

Met dit ontwerp wil Motorola zichzelf weer op de kaart zetten, net als de Razr dat deed in 2004, hiervan zijn er namelijk meer dan 110 miljoen verkocht. De nieuwe MT820 lijkt qua ontwerp veel op de Razr, hij is dun en klapt net als de Razr open. Het idee is veel belovend, alleen zijn er wel discussies over de eventuele beeld kwaliteit. Deze zou misschien niet zo scherp zijn.PERSBERICHT
Amsterdam, 27 April 2010

3D TV's krijgen een prijs

Persbericht productbeoordeling

Panasonic gaat binnenkort zijn VT25-serie 3D plasma tv's aan het grote publiek introduceren. In de VS heeft Panasonic de lanceerdatum en de prijzen van de schermen vrijgegeven.

Panasonic heeft laten weten dat op 3 mei de 50- en de 54-inch modellen uitkomen. De 50-inch TC-P50VT25 gaat 2600 dollar kosten (1941 euro), voor het 54-inch scherm zul je 3000 dollar bij elkaar moeten sparen (2240 euro). In juni zal de VT25-serie aangevuld worden met de 58- en 65-inch versies, voor respectievelijk 4000 dollar (2987 euro) en 4300 dollar (3211 euro).

Panasonic gebruikt voor de 3D tv's een nieuwe fosfortechnologie, het contrast neemt hierdoor toe en er is snellere beeldverversing mogelijk. Panasonic hanteert ook een stereoscopische techniek waarbij met behulp van actieve sluiterbrillen elk oog om en om een beeld uit een ander perspectief aangeboden krijgt, wat door de hersenen wordt uitgelegd als 3D.

Er worden twee 3D-brillen bij ieder tv geleverd. Extra brillen kosten 150 dollar (112 euro) per paar. De exacte lanceerdatum en prijzen voor Nederland moeten nog bekend gemaakt worden.PERSBERICHT
Amsterdam, 23 April 2010

Automatisch je huis schoon laten maken!

Evolution Robotics heeft een geweldige vol automatische stoffer en dweil op de markt gebracht, de Mint. Deze is perfect voor gladde vloeren en maakt goed schoon vanwege zijn zigzag methode en NorthStar positionerings techniek.

De Mint is super slim en maakt gebruik van positioneringen technieken om vast te stellen waar het zich bevind. Hij gebruikt deze informatie om de kamer volledig schoon te maken. Met een zigzag beweging gaat hij door de kamer en pakt hij alles op. De Mint heeft een erg mooi en strak vierkant ontwerp dat de Mint de mogelijkheid geeft om in de hoeken te komen.

De Mint werk op een schema zo dat er niet meer naar om gekeken hoeft te worden. Hij maakt niet veel lawaai en garandeert een makkelijkere manier om de huiskamer te verzorgen. De vol automatische schoonmaak machines worden steeds populairder en de Mint van Evolution Robotics is een heuse stap vooruit.PERSBERICHT
Amsterdam, 23 April 2010

Dell mobile telefoons veel belovend!

Persbericht productbeoordeling

Dell heeft onlangs de eerste foto's en specificaties vrijgegeven van een nieuwe reeks telefoons. Ze zien er geweldig uit, en zijn veel belovend qua mogelijkheden.

De Dell Lighting en Thunder zijn twee mobile telefoons die er vrijwel het zelfde uitzien, maar beide een ander besturingssysteem gebruiken. De Lighting zal Windows Mobile 7 gebruiken, en de Thunder zal Android 2.1 gebruiken. Beiden hebben een 4.1 inch WVGA OLED scherm en een 8 MegaPixel camera. Waarschijnlijk zal het 8 Gig geheugen hebben, en een SD kaart lezer die het geheugen met 32 Gig kan uitbreiden.

Qua design zijn de Dell Lighting en Thunder vrijwel identiek. Het vrij grote 4.1 touch screen scherm neemt het hele oppervlak van de telefoon in beslag en kan naar boven geschoven worden om een QWERTY toetsenbord te onthullen. Dit systeem word ook wel een 'portrait slider' genoemd.PERSBERICHT
Amsterdam, 23 April 2010

Dell sluit zich aan bij de tablet makers

Persbericht productbeoordeling

Sinds de iPad zijn tablet computers ongelofelijk populair geworden. De meeste computer en elektronica producenten zijn bezig met een tablet computer en Dell blijft niet achter. De eerste foto's van de Dell Looking Glass zijn al uitgelekt op het internet.

Dell heeft eerder al bekend gemaakt dat touch screen tablet's er aan komen, namelijk de Streak reeks. Deze blijkt lang op zich te wachten, en in de tussen tijd is Dell hard aan het werk om nog iets beters te maken. De 'Looking Glass ziet er spectaculair uit met mooie ronde vormen. Het heeft een 7 inch scherm met 800x480 pixels, wat volgens critici te weinig is. 800x480 is te weinig voor HD content, maar is voldoende voor de functies waar hij echt voor gemaakt is: vooral emailen en websurfen.

De Streak reeks zal in de zomer uitkomen, en de Looking Glass pas in november. Beide zullen gebruik maken van de mobiele processor Tegra2. Deze is bekend om zijn goede snelheid en batterijgebruik voor mobiele apparaten, vooral voor Android apparaten.PERSBERICHT
Amsterdam, 22 April 2010

EasyNote M de nieuwe notebook serie van Packard Bell

Persbericht productbeoordeling

Packard Bell heeft een nieuwe serie notebooks geintroduceerd, de EasyNote M. Deze serie is stijlvol ontworpen en gemakkelijk om mee te werken als je onderweg bent. De EasyNote M serie is verkrijgbaar in 14, 15.6, 17.3 en 18.4 inch. De nadruk bij deze serie ligt op multimedia en sociale netwerken.

De notebooks zijn stijlvol afgewerkt met een golf patroon aan de buitenkant. De binnenkant daarentegen ziet er glanzend uit en geeft de notebook een luxe uitstraling. De grote serie notebooks (15.6, 17.3 en 18.4-inch) worden geleverd met een breedbeeld HD-scherm.

Nieuw bij Packard Bell is de Social Network toepassing. Met deze toepassing maak je gemakkelijke contact met de favoriete netwerken zoals; Twitter, Facebook en Youtbue. Met een druk op de knop zijn deze te openen, zonder daarvoor een webbrowser te openen. Ook het posten van foto's, video's en commentaar gaat allemaal gemakkelijk via de Packard Bell Social Networks toepassing.

De EasyNoe M serie van Packard Bell ligt al in de winkelPERSBERICHT
Amsterdam, 22 April 2010

Surround sound neemt nieuwe vormen aan.

Persbericht productbeoordeling

Dolby heeft onlangs een nieuwe standaard in surround sound bekend gemaakt. Deze maakt niet alleen gebruik van horizontaal geplaatste speakers, maar ook verticaal.

Dolby Pro Logic IIz maakt gebruik van speakers die niet alleen horizontaal rondom de luisteraar zijn geplast, maar ook verticaal. Deze nieuwe opstelling heeft namelijk twee speakers boven de traditionele links en rechts speakers, en moeten zo meer diepte creeren. Het geluid van boven zal de luisteraar een meer realistische belevenis geven. Regen in films, bijvoorbeeld, zal voor de luisteraar klinken als of het echt op hun dak valt.

Deze techniek is al lang in ontwikkeling, maar Dolby heeft onlangs een manier gevonden om traditionele 5.1 en 7.1 surround sound om te zetten naar 7.1 en 9.1 respectievelijk, zodat ook films die op 5.1 of 7.1 zijn uitgebracht nog met deze techniek te beluisteren zijn. De Dolby Pro Logic IIz home theatre opstelling is de volgende stap in een nog realistischer belevenis en kijk plezier thuis op de bank.PERSBERICHT
Amsterdam, 22 April 2010

Nintendo 3DS verwacht in oktober!

Persbericht productbeoordeling

Britse bronnen verwachten de Nintendo 3DS al in oktober van dit jaar. De handheld zal dit keer zoals de naam al zegt, beschikken over een 3D scherm.

Nintendo heeft al eerder gezegd de 3DS uit te willen brengen voor het fiscale jaar ten einde loopt in maart 2011. Bronnen uit de Britse game-industrie hebben inmiddels aan website CVG bevestigd dat Nintendo de 3DS al in oktober wil uitbrengen. Verwacht wordt dat Nintendo de lancering van de handheld op de komende E3-beurs gaat aankondigen.

Er is enkele verbazing over de relatief vroege release. Volgens de kenners zou de vroege release duiden op het vertrouwend dat Nintendo in de nieuwe handheld heeft. De periode voor de feestdagen is voor Nintendo de uitgewezen periode om de 3DS zorgvuldig te positioneren en uitgebreid te promoten.

Na de aankondiging van de 3DS in maart zijn er niet veel details naar buitengekomen over de handheld. Begin april doken de eerste geruchten over de gebruikte technologie op. Begin april werd er naar buiten gebracht dat de Nintendo een 3D-touch-scherm van Sharp zou gebruiken.PERSBERICHT
Amsterdam, 21 April 2010

Digital Journal van Microsoft neemt het op tegen Apple Mac

Persbericht productbeoordeling

Microsoft werkt al een tijd aan de Digital Journal die de strijd met de iPad aan moet gaan. De Digital Journal is een dubbele touch screen notebook die qua formaat net iets kleiner is dan de iPad.

Hoe werkt het? Simpel, je houd hem vast of legt hem neer als een boek. Vervolgens kun je met je vingers of met een stylus (pen) functies bedienen. De 'Digital Journal' is vooral handig voor mensen die vaak tekenen of tijdens notities een diagram of iet dergelijks bij willen voegen. De stylus en handschriftherkenning maakt het makkelijk om te schrijven en te tekenen. De 'Digital Journal' zal veel functies bevatten die voor studenten en werknemers een efficientere werkwijze mogelijk maken.

Al heeft de iPad niet precies de zelfde focus als de 'Digital Journal' zal hij toch de strijd aan gaan met de iPad. Apple legt de focus van de iPad op media bekijken/afspelen en spelletjes spelen. Microsoft, hier in tegen, legt de focus op makkelijk creeren en een betere werkwijze. Beide hebben ze functies om te helpen met het maken van school of werk projecten, maar het begint er op te lijken dat Microsoft deze functies beter beheerst dan Apple.

voor een voorproefje bekijk de volgende video:PERSBERICHT
Amsterdam, 21 April 2010

Full-HD videocamera voor een spotprijs

Persbericht productbeoordeling

Toshiba introduceert twee nieuwe Full-HD camcorders. De goedkoopste Camileo-camera zal 199 euro gaan kosten.

Voor 199 euro is de Camileo SX500 de goedkoopste van de twee. Deze camera maakt het mogelijk om Full-HD films te maken met dertig beelden per seconde. De videocamera beschikt over 5x optische zoom en kan met 10-megapixels redelijk scherpe foto's schieten.

Toshiba prijst zelf de 'hoge lichtgevoeligheid' van de camcorder, de SX500 kan hierdoor ook in het schemerlicht duidelijke opnames maken.

Wil je meer zoommogelijkheid dan kun je kiezen voor de Camileo SX900. Deze slanke camera beschikt over maar liefst 9x optische zoom, de lens zorgt dan ook voor een verhoging in de prijs van honderd euro. De SX900 zal voor 299 euro in de winkel komen te liggen.

Geen van de camera's beschikt over een ingebouwd geheugen. Films en foto's dienen opgeslagen te worden op SD-, SDHC- en SDXC-geheugenkaarten, met maximaal 64GB aan capaciteit. De Camileo camera's zullen vanaf eind mei te koop zijn.PERSBERICHT
Amsterdam, 19 April 2010

Nieuwe design subwoofer van Bang en Olufsen

Persbericht productbeoordeling

Altijd al een sublieme en krachtige bass in de woonkamer willen hebben, en dan ook nog met een stijlvol design? Dan heeft Bang & Olufsen de oplossing voor je. De nieuwste subwoofer van B & O genaamd de Beolab 11. Deze subwoofer heeft een perfect geluid en een stijlvol design.

De Beolab 11 heeft een unieke en elegante uitstraling. Hierdoor moet de subwoofer wel in elke woonkamer in het zicht staan, maar kan zelfs ook als een van de weinige subwoofers ter wereld aan de muur opgehangen worden. De afmetingen van de Beolab 11 zijn 23x31x24 centimeter. In de behuizing zitten twee bassspeakers die naar elkaar zijn gericht. Dit levert bij elkaar een kleine 200 watt aan baskracht.

De subwoofer komt rond mei op de markt in twee uitvoeringen. In een aluminium en een witte uitvoering. Later is de Beolab 11 ook verkrijgbaar in het zwart, donkergrijs, rood, blauw en een goudkleurige uitvoering. Voor ongeveer 1500,- euro ben jij in het bezit van deze fraaie subwoofer.PERSBERICHT
Amsterdam, 19 April 2010

De nieuwe MacBook Pro is te koop

Persbericht productbeoordeling

Apple Mac heeft onlangs de nieuwe MacBook Pro bekend gemaakt. Deze ziet er bijna het zelfde uit als de oude MacBook Pro, maar is van binnen aardig wat veranderd.

De nieuwe Intel processors zijn het gesprek van de dag onder de MacBook fans. De Intel Core i5 en Core i7 processors maken de MacBook tot 50% sneller dan voorheen. Ook maakt de MacBook gebruik van de nieuwe Turbo Boost en Hyper-Threading functies, die de MacBook helpen om zijn top snelheid te bereiken. Turbo Boost is een functie die, als het ware, de processors voor een korte tijd opvoert, zo dat de gemiddelde snelheid hoger ligt. Hyper-Threading geeft de MacBook de mogelijkheid om meerderen informatie stromen tegelijk te verwerken op een core, hierdoor krijgt een dual-core processor de zelfde mogelijkheden als een quad-core.

Ook heeft de nieuwe MacBook Pro een ultra snelle videokaart. De NVIDIA GeForce GT 330M heeft 48 cores en 512MB geheugen, en maakt de NVIDIA kaart 30% sneller dan de vorige versie. De nieuwe MacBook Pro is dus perfect voor video editing, ook HD content. De batterijduur is ook flink gestegen. De MacBook Pro kan nu tot wel 10 uur gebruikt worden!PERSBERICHT
Amsterdam, 15 April 2010

Nieuwe full HD camrecorder van Panasonic geintroduceerd.

Persbericht productbeoordeling

In juni start Panasoninc met de verkoop van een nieuwe 3MOS Full HD camrecorder, de HDC-SD600. Deze camera heeft een resolutie van 1920 x 1080, de hoogste standaardresolutie voor HD camcorders. De 3MOS sensor van de HDC-SD600 bereikt een effectieve pixel van 7.59 megapixel.

Video's maken met de nieuwe HDC-SD600 leverde nog nooit zulke scherpe beelden op. Omdat deze camcorder de beeldkwaliteit in Full HD biedt samen met een geavanceerd 3MOS systeem. Hierdoor wordt elk shot veel beter weergeeft dan dat van andere camcorders.

De HDC-SD600 kan opnames vastleggen op diverse geheugenkaarten zoals: SDXC, SDHC, of SD. De camera is goed bestand tegen schokken en stoten omdat het apparaat geen aandrijfmechanisme heeft. Door de kleine vormgeving is het een ideale camera om lopend opnames te maken.
Daarnaast heeft die een iA functie, dit bevat de gezichtsherkenning Pro functie. Deze herkent vooraf geregistreerde gezichten en optimaliseerd de focus en belichting vervolgens bij herkenning van deze speciale personen. Dit is voornamelijk voor groepsopnames een enorm voordeel.

De HDC-SD600 heeft een nieuwe technologie (Wind Noise Canceller), hiermee kan de camcorder het geluid van de wind detecteren en alleen dit onderdrukken, zodat de natuurlijke geluiden zo levensecht mogelijk worden weergegeven.

De HDC-SD600 heeft een adviesprijs van 799,- euro.PERSBERICHT
Amsterdam, 13 April 2010

iPhone OS 4. Wat is er nieuw?

Persbericht productbeoordeling

OS 4 voor de iPhone is eindelijk bekend gemaakt! Tijdens de software ontwikkelaars bezichtiging heeft Steve Jobs een paar van de nieuwe functies die binnenkort op de iPhone te verwachten zijn bekend gemaakt.

De functie waar het meest van verwacht wordt is multitasking. Dit houdt in dat de iPhone meerderen programma's tegelijk kan gebruiken. Je kan nu bijvoorbeeld muziek luisteren terwijl je een programma gebruikt. Ook kunnen programmeurs nu de SMS functie in andere programma's inbouwen.

De 5x digitale zoom en de mogelijkheid om je achtergrond te veranderen zijn ook gewilde upgrades die de gebruikers ervaring zullen verbeteren. Andere handige functies zijn spelling check, cadeau apps, playlists, en places voor fotos.

OS 4 heeft geen support voor de eerste iPhone en de 2G versie. Veel consumenten vinden dit niet verantwoord voor zo een duur product, de eerste iPhone was na een jaar al verouderd, en de 2G zal nu dus ook geen updates meer krijgen. De levens duur van een iPhone is dus maximaal 3 jaar met support.PERSBERICHT
Amsterdam, 13 April 2010

Nieuwe Windows Phone van Microsoft aangekondigd

Persbericht productbeoordeling

In San Francisco is vandaag de nieuwste Windows Phone aangekondigd, genaamd: KIN. Deze telefoon is mede ontwikkeld door de partners: Sharp, Verizon Wireless en Vodafone. De KIN is volgens Microsoft ontworpen als 'ultieme sociale ervaring'.

De KIN-telefoons die vooral gericht zijn op jongeren bieden de mogelijkheid om al je ervaringen te delen met al je sociale netwerken. En hebben een goede camera's (5 en 8 MP) voor haarscherpe foto's en video's. De KIN TWO maakt deze zelfs in HD kwaliteit.
De telefoons draaien op een aparte software versie; Windows Phone for KIN, maar bevat ook elementen van Windows Phone 7.

De KIN wordt gemaakt door het Japanse Sharp en zal als eerst worden verkocht in de Verenigde Staten.
In Europa wordt de telefoon verkocht in combinatie met een Vodafone-abonnement. Wanneer die in Nederland te verkrijgen is, is nog onbekend. Eerst zijn Groot-Brittannie, Duitsland, Italie en Spanje aan de beurt.

Voor een demo video van de KIN-telefoons:PERSBERICHT
Amsterdam, 13 April 2010

Opera Mini nu ook in de App store

Persbericht productbeoordeling

Ongeveer een maand geleden heeft Opera, de Noorse browserbouwer, Apple om goedkeuring gevraagd van de mobiele browser Opera Mini. Inmiddels is het zover! Gebruikers van een iPhone kunnen de Opera Mini-browser nu gratis downloaden uit de App Store.

De Opera Mini is een alternatief voor de Safari-browser en niet gebaseerd op het Webkit-framework. Opera Mini is tot nu toe de eerste browser van een andere fabrikant die wordt toegelaten tot de App Store. Opera demonstreerde zijn mobiele browser al op het Mobile World Congress in Barcelona en de Opera Mini is al verschenen in iTunes.

Met de Opera browser kunnen de iPhone gebruikers beschikken over super snel internet. Opera laat alle webpagina's die je opvraagt eerst langs een server gaan en comprimeert zo tot wel 90% van de inhoud. Daarnaast biedt Opera Mini ondersteuning voor tabs en beschikt over een startscherm dat favoriete websites gemakkelijk beschikbaar stelt. Het is jammer dat de browser de kenmerkende zoomfunctie van de iPhone mist.PERSBERICHT
Amsterdam, 12 April 2010

De nieuwe Adobe Creative Suite!

Persbericht productbeoordeling

Ja! Het is weer zo ver! Adobe heeft hard gewerkt aan weer een nieuwe versie van Adobe Creative Suite. Adobe CS5 heeft een paar nieuwe functies waar de professionele- en consumentenmarkt al lang op heeft gewacht.

Met name Flash zijn inverse kinematics en letter vormgeving zijn verbeterd. Dit houdt in dat poppetjes makkelijker geanimeerd kunnen worden door middel van botstructuur met automatische terugslag, en dat teksten nu nog mooier en levendiger worden.

Photoshop heeft ook een makeover gekregen. Hiervoor zijn vooral de selectie en verf functies verbeterd. De selectie functie kan nu bijvoorbeeld beter overweg met details zo als wapperend haar. Ook de verf functie heeft nu een 'content-aware' optie waarmee oneffenheden makkelijker uit plaatjes kunnen worden gehaald zoals de 'healing brush tool' dat in CS4 al deed.

Zie ook de video:PERSBERICHT
Amsterdam, 12 April 2010

Oorlog tussen Adobe en Apple

Persbericht productbeoordeling

Onder de creatieve computer gebruikers is het al lang bekend, maar het word nu overduidelijk: Adobe en Apple hebben ruzie! Apple heeft onlangs de iPhone OS 4 bekend gemaakt. Het is geen geheim dat Apple Mac geen support voor Flash geeft, maar de nieuwe ontwikkelingen maken het leven van Adobe nog zuurder.

Adobe adverteert met de nieuwe functie in CS5 waarmee flash programmaatjes en spelletjes omgezet kunnen worden naar een iPhone app. Deze functie bleek razend populair en gewild onder de flash makers, maar Apple heeft hier snel een stokje voor gestoken. Apple Mac heeft bekend gemaakt dat iPhone Apps niet meer origineel in Flash of Java gemaakt mogen worden. Apps die wel op deze manier gemaakt zijn en later geconverteerd zijn naar een iPhone App komen niet door het selectie proces. Apple stelt dat voor de iPhone OS4 alleen de daarvoor toegewezen SDK (software development kit) te gebruiken is. De iPhone en iPad SDK's zijn overigens alleen te gebruiken met een Apple Mac computer.

We zijn benieuwd hoe dit gaat aflopen..PERSBERICHT
Amsterdam, 12 April 2010

HD videogesprekken met Samsung

Persbericht productbeoordeling

Als men voorheen via een laptop een videogesprek aan ging met een ander, kon dat alleen maar met een cameraatje waar je altijd een rare waas overheen zag, traag beeld en ook de scherpte was ver te zoeken. Vooral voor professioneel gebruik was dit zeer hinderlijk.

Samsung komt nu met de oplossing hiervoor. Zij brengt 2 verschillende CMOS sensoren uit die in de nieuwe generatie laptops worden geintegreerd. Er zijn 2 versies; de S5K6A1 van 1.3 megapixel die opneemt met 720p en de S5K5B3 van 2.1 megapixel die opneemt in 1080p.

Deze chips zijn ten opzichte van de oude chips in maat verkleint, dus passen gemakkelijker in de kleinere laptops en notebooks. Samsung beweert dat de camera's met minder licht nu meer kunnen presteren. Ook is de mogelijkheid om de resolutie te verlagen toegevoegd, dit kan erg handig zijn met een wat langzame internetverbinding.

Wel jammer dat de 1.3 megapixel van 720p naar HD wordt opgeschaald. De kwaliteit wordt hierdoor iets verloren, maar toch nog een prima beeld!

Eind dit jaar worden de eerste laptops met deze chips geintegreerd in de winkels.PERSBERICHT
Amsterdam, 08 April 2010

Apple Ipad videoreview

Persbericht productbeoordeling

Productbeoordeling heeft de iPad helaas nog niet zelf in handen, maar gelukkig hebben onze collega's van PCmag de iPad al wel kunnen testen. Zie het resultaat een scherpe video review van de iPad.PERSBERICHT
Amsterdam, 08 April 2010

Realistisch rijden met Playstation 3 in 3D

Persbericht productbeoordeling

In de nabije toekomst zal Sony met haar Playstation 3 concept op de markt komen met een nieuwe update voor haar product: Een 3D upgrade. Hiervoor is wel een 3D televisie nodig.

Sony verstrekt de upgrades voor haar afnemers, beginnende met in de zomer een voor het gamen en later een voor films. Welke titels er daadwerkelijk in 3D zullen verschijnen, zal voorlopig nog niet naar buiten worden gebracht.

Playstation 3 gebruikers kunnen de software verkrijgen via de online updates die Sony aanlevert en zal geheel kosteloos zijn. Extra apparaten of aanpassingen aan het toestel zijn niet benodigd dankzij HDMI uitgang die al aanwezig is en de interne Cell Processor. Deze Cell is een belangrijk onderdeel om de 3D mogelijkheid te realiseren omdat deze cell afbeeldingen kan decoderen. Met alleen een software update kan de cell worden ingezet om zodoende andere formats de kunnen decoderen, zo verteld Sony.

Wij van productbeoordeling kunnen niet wachten tot de update er is om het met eigen ogen te kunnen beleven!PERSBERICHT
Amsterdam, 06 April 2010

Journalisten mogen als eerste multitasken op de iPhone.

Persbericht productbeoordeling

Een select gezelschap journalisten krijgt donderdag een eerste glimp van de nieuwe versie van het besturingssysteem voor de Apple iPhone. Diverse Amerikaanse technologiesites hebben een uitnodiging ontvangen voor de onthulling op het hoofdkwartier van Apple in Cupertino, California. Tijdens de bijeenkomst zal er informatie worden verschaft over iPhone's OS 4.0, het nieuwe besturingssysteem.

Er zijn nog geen details over de nieuwe software bekend. Er wordt verwacht dat de nieuwe versie het mogelijk maakt om verschillende programma's tegelijk te gebruiken. Multitasking vergt veel energie van de batterij en tot zover heeft Apple deze functie altijd uitgeschakeld.

Er wordt gespeculeerd dat Apple naast de nieuwe software ook nieuwe toestellen zal gaan laten zien tijdens deze bijeenkomst. Wij hebben helaas geen uitnodiging ontvangen en wachten de recensies van de genodigden af.PERSBERICHT
Amsterdam, 05 April 2010

iPad op eerste verkoopdag groot succes

Persbericht productbeoordeling

De Apple iPads gaan als ware warme broodjes over de toonbank. Op de eerste verkoopdag van de iPads zijn er in de VS ruim 300.000 verkocht.

De iPad ligt sinds 3 april in de winkels in de VS. De nieuwe bezitters van de iPad sloegen ook meteen aan het downloaden en haalde bij elkaar 250.000 elektronische boeken naar de iPad.

De Wi-Fi + 3G-modellen liggen in de VS eind april in de winkel. Vanaf eind april zijn alle iPad-modellen ook verkrijgbaar in Australie, Canada, Duitsland, Frankrijk, Italie, Japan, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland. Wanneer de Apple iPad precies naar Nederland komt is nog niet bevestigd.PERSBERICHT
Amsterdam, 01 April 2010

Vouw je laptop op!

Persbericht productbeoordeling

Een laptop moet draagbaar zijn. Het is van belang dat de laptop compact is maar niets afdoet aan de prestaties. Fabrikanten zijn daarom altijd bezig met verbetering van het design en de functionaliteit. De iWEB 2.0 is hier volledig op gericht.

De iWEB 2.0 laptop is het mogelijk om naast het beeldscherm ook het toetsen open te klappen. Zo heeft de iWEB 2.0 een normaal laptopbeeldscherm en een groot qwerty-toetsenbord.

De iWEB 2.0 is ontworpen door Yang Yongchang en tot zover alleen nog een concept. De vraag is of deze laptop ooit op de markt zal komen. Een laptop met een uitvouwbaar toetsenbord klinkt leuk maar een draadloos toetsenbord aansluiten is net zo gemakkelijk.PERSBERICHT
Amsterdam, 01 April 2010

De ultieme gamestoel

Persbericht productbeoordeling

Voorheen was men van mening dat de beste belevenis tijdens het gamen gerealiseerd werd in een Pyramat Sound Chair. Wij halen alle gamers uit deze waan, wij hebben de ultime gamestoel gevonden. Erg toepasselijk is de naam: 'Ultimate Game Chair', en de stoel doet zijn naam zeker eer aan!

Volgeladen met allerlei verschillende gadgets, maakt deze stoel uniek. Om te beginnen, zitten er 12 kleine vibrerende motoren door de hele stoel heen verwerkt die synchroon staan met de actie die op dat moment gebeurt in het spel. Ook de mogelijkheid om waarschijnlijk alle game accessoires op de stoel aan te sluiten kan handig uitpakken. Denk aan tijdens het racen met een stuur, pedalen en een versnellingsbak te rijden in Need For Speed Shift, met een wapen te schieten in Call of Duty Modern Warfair 2 of te sporten als een pro! Het geluid kan je via je oordopjes of hoofdtelefoon afspelen, maar waarom zou je de mogelijk laten liggen om de stoel aan je home cinema set aan te sluiten!?

Ook hebben de makers van dit product rekening gehouden met het comfort tijdens het ontwikkel proces. Alles is bekleed met leer, de hoofdsteun is in hoogte verstelbaar, been steunen die uitklappen, bekerhouder en zelfs een houder voor een afstandsbediening. En door de vibrerende motoren in de stoel is de mogelijkheid tot een massage altijd aanwezig.

De stoel kan op een hoop spelconsoles worden aangesloten, onder andere de Playstation 1, 2 en 3, Xbox en Xbox 360, Gamecube, Mac en de PC. In dien je alleen de audio optie wilt gebruiken, kun je ook een iPod, MP3, DS of een PSP op de stoel aansluiten.

Het apparaat moet in de verenigde staten ongeveer $400 kosten.PERSBERICHT
Amsterdam, 31 March 2010

Apple iPhone HD introductie juni a.s.

Persbericht productbeoordeling

Apple komt deze zomer mogelijk met een nieuwe iPhone die onder meer over een krachtiger processor, een beeldscherm met een hogere resolutie en een camera op de voorzijde zou beschikken. De vierde generatie iPhone gaat naar verluidt iPhone HD heten en wordt op dinsdag 22 juni gelanceerd.

Er doken afgelopen week onverwachts allerlei berichten over deze nieuwe iPhone op. Het nieuwe toestel zou de naam iPhone HD krijgen, vanwege de schermresolutie van 960 x 640 pixels. Dit is tweemaal zoveel in de lengte en de breedte als de huidige iPhone. De nieuwe iPhone wordt volgens bronnen aangestuurd door Apples eigen A4-soc met geintegreerde cpu en gpu. Deze draait op een kloksnelheid van 1 GHz, opmerkelijk sneller dan de processor in de iPhone 3GS, die op 600 MHz.

Naast de bestaande foto- en videocamera, krijgt de nieuwe iPhone ook een camera aan de voorzijde. Dit wijst waarschijnlijk op mogelijkheden voor videochat en videocalls. Tevens krijgt de nieuwe iPhone-software de mogelijkheid om niet standaard-applicaties op de achtergrond te draaien, beter bekend als multi-tasking. De camera van de smartphone zal opgewaardeerd worden naar 5 megapixels en plaats nemen op het midden van de camera, in plaats van in de linkerbovenhoek.

Apple heeft tot nu toe ieder jaar op zijn ontwikkelaarsconferentie WWDC een nieuwe iPhone geintroduceerd. In 2007 de eerste iPhone, in 2008 de 3G, en in 2009 de 3GS. Het ligt dus voor de hand dat de vierde generatie van de iPhone eveneens op de WWDC gelanceerd zal worden. Naast de nieuwe hardware kwam het bedrijf ook elk jaar met een software upgrade voor de iPhone-software. Wij zijn benieuwd!PERSBERICHT
Amsterdam, 31 March 2010

Om een hoekje filmen

Persbericht productbeoordeling

De techniek werd al eens toegepast, maar nu kun je met nieuwe camcorder van Samsung ook om de hoek filmen. Het nieuwe model van Samsung heet SMX-C20UN compact camcorder en filmt in een hoek van 25 graden naar boven. De rede hiervoor is om tijdens het filmen de pols in een natuurlijkere hoek te houden.

Hiermee heeft Samsung een vooruitgaande stap gezet in een zeer concurrerende markt waar veel technologie aan de orde komt en het iets comfortabeler en ergonomischer gemaakt.

Het beeldscherm is 2,5 inch (6,35 centimeter) LCD scherm en is verstelbaar in hoogte- en diepte hoek. Direct uploaden, lange accuduur en eindeloos opnemen zijn kenmerken van dit apparaat. De accu moet volgens Samsung 2 uur en 40 minuten meegaan, met zuinig gebruik zelfs iets langer. Verder kan de opname met 1 druk op de knop worden geupload naar YouTube.com.

Verder is bekend dat de er met de optische zoom 10x kan worden ingezoomd en digitaal 1200x voor als men filmt. Bij het fotograferen kan het toestel foto's maken van 1200x1600 pixel, vergelijkbaar met een 1.9 megapixel camera. En met dank aan de H.264 codec kan de camera 12 uur aan film materiaal opnemen op een 32 gigabite SD kaarten. In de USA is hij nu al uit en kost daar $199,99.

Opladen via de USB kabel is erg gemakkelijk, men hoeft alleen de kabel in het toestel te pluggen en aan te sluiten op de USB-poort van de computer.PERSBERICHT
Amsterdam, 30 March 2010

Nooit meer naar buiten voor mobiel bereik!

Persbericht productbeoordeling

Vindt u het ook zo vervelend om te wachten tot u eindelijk weer verbinding heeft? In de VS maakt AT&Teen eind aan mede dankzij hun MicroCell 3G. Dit apparaat werkt eenvoudig en is zeer effectief. De MicroCell 3G bevat een 'femtocell'. Een femtocell is een soort kleine cel torentje waarop je een breedband verbinding op aansluit en die intern het signaal versterkt.

Naast telefonische gesprekken kun je er ook Sms'en, Mms'en en op het Internet met je mobiele telefoon. Wanneer men hun internetverbinding in de MicroCell plugt en de stroomadapter in het stopcontact stopt, is het apparaat klaar voor gebruikt. Via het Internet kun je aangeven wie er, met een 3G telefoon, toegang krijgt tot het apparaat. Aan de tekst 'AT&T MicroCell' of 'AT&T M-cell' als de telefoon op idle staat herkennen dat je mobiel is verbonden met het apparaat. Gipsen wanden, bakstenen en zelfs betonen muren vormen geen problemen voor het krachtige signaal van de MicroCell, zelfs niet op verschillende etages en heeft een bereik van 1500 vierkante meter.

Men belt vanuit hun eigen mobiele abonnement, en kan tegen een extra betaling onbeperkt bellen in het binnenland, zodra het product op de Nederlandse markt werkt en operatief is.

Omdat men alleen 1 keer het product hoeft aan te schaffen en er vervolgens geen maandelijkse kosten aan verbonden zijn, is het erg aantrekkelijk om een MicroCell 3G aan te schaffen voor 24-7 bereikbaarheid. Er kunnen 10 lijnen naar het apparaat worden getrokken en 4 kunnen tegelijkertijd verbonden zijn met het apparaat, ideaal voor thuisgebruik of in kleine bedrijven.

AT&T heeft het product op de markt gebracht om het beter bekende WiFi concept aan te vechten met dezelfde snelheid alleen tegen een lagere prijs. Op langere termijn, afhankelijk van de kosten van internet via de kabel en WiFi, is het al binnen anderhalf jaar voordeliger om internet via de kabel te nemen en te versterken met de MicroCell 3G dan een WiFi verbinding. Ook voor grotere ondernemingen is het op lange termijn voordeliger om met meerdere MicroCell 3G's te werken.

Nu maar hopen dat de AT&T'ers van Nederland zoals KPN, Vodafone, etc. het principe oppikken.PERSBERICHT
Amsterdam, 30 March 2010

Kenwood iPhone- en iPoddock is alleskunner!

Persbericht productbeoordeling

Kenwood heeft een nieuw apparaat voor de iPhone en iPod dat functioneert als oplader. Deze nieuwe dock kan tevens gebruikt worden om de gebruiker wakker te maken met muziek uit eigen afspeellijsten of uit de hitlijsten van de radiofunctie. Daarnaast vervult het tijdscherm ook de functie van digitaal fotoframe.

Het 7-inch scherm beeld foto's af in een resolutie van 800 x 480 pixels. De AS-iP70 ondersteunt tevens SD-kaarten en usb-sticks. Het is jammer dat het niet mogelijk is om video's af te spelen op de AS-iP70.

Kenwood brengt de AS-iP70 in de eerste instantie alleen uit in Japan en is vanaf april verkrijgbaar. Het apparaat zal ongeveer 200 euro gaan kosten.PERSBERICHT
Amsterdam, 29 March 2010

Telefoon zoek? Nu niet meer!

Persbericht productbeoordeling

Iedereen raakt wel eens zijn smartphone kwijt en iedereen kent dan ook wel de frustraties die bij het zoeken komen kijken. De Phone Halo Protect is de oplossing.

De Phone Halo Protect is een handig apparaat dat er preventief voor zorgt dat de smartphone, portemonnee of sleutels niet kwijt raken en het gemakkelijk is ze terug te vinden. Het systeem werkt met een bluetooth ontvanger, deze dient bevestigd te worden aan het voorwerp dat niet zoek mag raken. De gebruiker kan binnen een straal van 10 meter aangeven waarin het voorwerp veilig mag verblijven. Indien hij daarbuiten komt laat het apparaat een alarm klinken.

Om het voorwerp terug te vinden kan de Phone Halo Protect het bewuste voorwerp laten rinkelen. De Phone Halo Protect is op het moment alleen beschikbaar voor Android-toestellen en Blackberry-telefoons. Er wordt gewerkt aan een versie voor de iPhone.

De prijs van de Phone Halo Protect ligt ongeveer rond de 50 euro. Het apparaat heeft een oplaadbare Ion Polymeer batterij, waarvan de batterijduur ongeveer een week is. De afmetingen van de kleine helper zijn 1,85 bij 1,1 bij 0,59 inch.PERSBERICHT
Amsterdam, 25 March 2010

Flexibele displays op komst

Persbericht productbeoordeling

HP heeft tijdens een bijeenkomst in Barcelona een prototype laten zien van een flexibele display. Het scherm dat gemaakt is van Mylar is buigbaar, flinterdun en kan eenvoudig worden opgerold. Toch zijn de flexibele displays volgens de computerfabrikant niet bedoeld als oprolbare monitoren. De flexibele platen zijn ontworpen om lichtere en compactere apparaten in andere vormen op de markt te kunnen brengen. Voorbeelden hiervan zijn lichte netbooks, smartphones en tablet pc's.

De flexibele display is energiezuinig, de display houdt een beeld vast totdat er een schermverandering plaatsvindt en het beeld opnieuw wordt samengesteld. De flexibele displays van HP kunnen ook kleur en video's weergeven.

De verwachting is dat de schermen pas over een jaar of twee op de markt komen. Het zal waarschijnlijk nog drie jaar duren voordat de schermen verwerkt worden in smartphones, netbooks en tablets.PERSBERICHT
Amsterdam, 25 March 2010

GTST, het 6 uur journaal en sesamstraat nu ook in 3D!

Persbericht productbeoordeling

Door de snel toenemende aantal 3D-films, 3D-concerten en 3D-games die anno 2010 uitgebracht worden, kunnen de home electronics merken niet achterblijven. In deze zeer concurrerende markt is het daarom van uiterst belang dat je creatieve en innovatieve producten of diensten in de markt plaatst.

Sony haakt hierop in met een nieuw assortiment aan producten. Sony komt op de markt met de BRAVIA LX900, een nieuwe 3D led televisie. Daarnaast heeft Sony op de CES 2010 in Las Vegas aangekondigd ook met een nieuwe lijn Blu-ray spelers en Home Cinema Systems te komen. Dit geheel zal zorgen voor een ongelofelijke beeld- en geluidservaring dat te evenaren is met een avondje in de bioscoop, maar dan bij jou thuis!

Sony ontwikkelt deze lijn op basis van het 'Monolithic Design'. Monolithic Design houdt in dat er met zo min mogelijk, het maximale eruit wordt gehaald. Strakke en vlakke oppervlakken gemaakt van materialen die voldoen aan een hoge kwaliteitsnorm zijn kenmerken van de nieuwe BRAVIA LX900, Blu-ray spelers en Home Cinema Systems. Tevens zijn de speakers zo ontworpen dat ze in een hoek van 6 graden naar beneden gericht staan voor een nog beter geluid.

Ook is de TV voorzien van een wireless internet verbinding, waardoor onder andere Youtube, Blip.tv, Wired, Podcasts Channel op de TV te bereiken zijn!PERSBERICHT
Amsterdam, 24 March 2010

Onderweg 3D gamen

Persbericht productbeoordeling

Wederom kunnen fans van handheld gamen vooruit kijken naar iets nieuws. Nadat Nintendo de DS verkleint had en 'lite' achter de naam zette en later de DSi en DSi XL op de markt heeft gebracht, kan men zich nu verheugen op de Nintendo 3DS. De Nintendo 3DS is de 3D uitvoering van het concept dat inmiddels al jaren op de markt is.

Aanstaande juni wil Nintendo met de nieuwe 3DS op de E3 Expo staan en het nieuwe product introduceren voor het publiek. Met dit in het achterhoofd heeft Nintendo de Japanse pers al laten weten dat zij de intentie heeft om het product tussen april 2010 en maart 2011 met de 3DS wereldwijd in de winkels liggen.

3D brillen zijn niet nodig om van de 3D effecten te kunnen genieten volgens Nintendo.

De 3DS is zo ontwikkeld dat de DS en DSi spellen ook bruikbaar zijn voor het nieuwe model. Mogelijk zal de nieuwe 3DS een versnellingsmeter bevatten voor tilt controle in het spel, iets dat ook geintegreerd is in de iPhone en Nintendo Wii.

Daarbij komt dat het scherm een hoge resolutie zal hebben, geschat wordt het 2x een 720 pixel scherm. Net als haar voorgangers heeft het twee schermen, maar dit zal worden gebruikt als een grootscherm, aldus RPAD.tv. Dit heeft zij geconcludeerd uit een gesprek met een van de uitvinders.

Ook overweegt Nintendo een "3G sim" te integreren in het apparaat om zodoende een draadloze verbinding te maken met het internet voor downloads. Voorbeelden van de mogelijke downloads zijn games en e-books, iets dat we al eerder terug hebben gezien op de Nintendo Dsi XL.PERSBERICHT
Amsterdam, 23 March 2010

32GB op een micro kaartje

Persbericht productbeoordeling

SanDisk heeft de opslagcapaciteit van zijn micro-sdhc-kaartjes weten te verhogen tot 32GB. De compacte flashkaartjes worden meestal gebruikt in mobiele telefoons en digitale videocamera's.

SanDisk is de eerste geheugenfabrikant die micro-sdhc-kaarten met 32GB opslagcapaciteit kan leveren. Tot dusver bleef de maximale opslagruimte steken op 16GB.

De 32GB micro-sdhc-kaartjes zijn volgens SanDisk gefabriceerd met een 32nm-procede en X3-technologie. Bij X3 worden 3 bits per cel in het nano-flashgeheugen opgeslagen. Het kaartje heeft een Class 2-etiket gekregen, waarbij de schrijfsnelheid minimaal 2MBps bedraagt. De fabrikant verwacht de micro-sdhc-kaartjes over twee weken in de Benelux aan te kunnen bieden. Elk kaartje heeft een garantietermijn van vijf jaar. De adviesprijs van de kaartjes bedraagt 154 euro.PERSBERICHT
Amsterdam, 22 March 2010

HP Slate de nieuwe iPad killer?

Persbericht productbeoordeling

In Europa wordt de nieuwe HP tablet computer geintroduceerd in juni en zal vanaf september in de winkels liggen. De aanschafprijs van de Slate is ook al bekend, de tablet zal vermoedelijk rond de 400 euro gaan kosten.

De HP Slate zal gaan concurreren met de Apple iPad. Er is een groot verschil tussen de tablets, de Slate beschikt over flash ondersteuning en de iPad niet. Het is handig dat de Slate op Windows 7 draait, de tablet kan dus ook gewoon met Adobe internetsoftware omgaan. Gebruikers kunnen met de nieuwe tablet van HP Flash games spelen maar ook gebruik maken van Adobe Air applicaties.PERSBERICHT
Amsterdam, 22 March 2010

JVC camcorder met bluetooth

Persbericht productbeoordeling

Een nieuwe full-HD camcorder met bluetooth-module is aan de Everio-lijn van JVC toegevoegd. Met deze eigenschap kan de videocamera door een mobiele telefoon worden aangestuurd en kan gps-metadata opgeslagen worden.

De GZ-HM550 beschikt over een intern flashgeheugen van 32GB, genoeg om drie uur aan opnames van de hoogste kwaliteit te maken. Met sdhc-kaarten kan de opslagcapaciteit vergroot worden. De F2, 8-4-5 lens van Konica Minolta heeft een brandpuntsafstand van 6,7-67mm en biedt een 10x optisch zoombereik. De 1/2,3" cmos heeft een oplossend vermogen van 10,62 megapixel. JVC kiest ook dit keer weer voor het avc-formaat met een maximale bitrate van 24Mbps. Foto's worden als jpg weggeschreven met resoluties tot 9,1 megapixel.

JVC heeft de camcorder aangevuld met een bluetooth-module, hiermee kan de camera tijdens het maken van opnames gps-metadata ophalen van een mobiele telefoon of een gps-ontvanger. De data is met de Everio Media Browser software te bekijken in combinatie met Google Earth. Het is ook mogelijk om de camcorder aan te sturen met een smartphone, de software is op het moment alleen maar verkrijgbaar voor de Blackberry. De bluetooth kan tevens gebruikt worden om draadloos het geluid te monitoren en om direct commentaar bij de beelden in te spreken.

De camera is uitgerust met zowel een led-lamp als een flitser, zodat er ook gefilmd en gefotografeerd kan worden in een donkere omgeving. Ook is er een ultra-slowmotion modus beschikbaar, hierbij worden per seconde tot 600 beelden vastgelegd en kunnen video's afgesteld worden voor een upload naar YouTube. De camcorder heeft een hdmi-uitgang, maar een passende kabel wordt niet meegeleverd. De prijs voor de Everio GZ-HM550 start rond de 600 euro.PERSBERICHT
Amsterdam, 19 March 2010

3D bellen

Persbericht productbeoordeling

Samsung kondigt deze maand zijn eerste telefoon met 3D-display aan. Het toestel kan gewone video's met een druk op de knop converteren in 3D-video's. De telefoon, de SCH-W960 wordt eerst geintroduceerd in Korea, wanneer hij de rest van de wereld overgaat is nog niet bekend.

Met een 3D bril kun je 3D plaatjes en video's bekijken, ook kun je 3D-tv uitzendingen volgen op het toestel. Het toestel is niet compleet 3D ingesteld, je hebt het brilletje gelukkig niet nodig om je sms'jes te lezen.

Het toestel beschikt over een 3,3 amoled scherm met een resolutie van 400x240 pixels. Op welk operating system het toestel draait is vooralsnog onbekend.

Er wordt verwacht dat het toestel bekend gemaakt gaat worden tijden de CTIA-beurs, een telecombeurs die deze maand plaats gaat vinden in Las Vegas. In januari dit jaar kwam Samsung al met 3D-tv's tijdens de CES.PERSBERICHT
Amsterdam, 18 March 2010

De Microsoft Arc Mouse

Persbericht productbeoordeling

Microsoft heeft een nieuwe gadget in de ontwikkeling, de Microsoft Arc Mouse. Deze werkt niet anders dan andere muizen, maar het design is wel opvallend.

De muis is geschikt voor zowel desktop- als notebook gebruik. De muis is inklapbaar en wordt daardoor bijna twee keer zo klein, waardoor hij gemakkelijk in een laptoptas gestopt kan worden. Microsoft levert tevens een kleine Bluetooth-ontvanger mee die je in de laptop kunt laten zitten.

Wij willen de muis graag testen maar zullen nog even moeten wachten. De muis zal eind dit jaar in de winkel verschijnen in de kleuren rood en zwart, de aanschafprijs is rond de 40 euro.PERSBERICHT
Amsterdam, 18 March 2010

Unplugged muziek luisteren

Persbericht productbeoordeling

Vind jij ook dat kabels van koptelefoons in de weg zitten? Dan heeft Sony nu de oplossing! Voor thuisgebruik komt de elektronicagigant met een nieuwe draadloze koptelefoon, de MDR-RF4000K.

De koptelefoon maakt gebruik van digitale radiofrequentie, dit maakt het mogelijk tot op dertig meter afstand van de bron helder geluid te krijgen. Heb je de koptelefoon even niet nodig dan kun je hem op de meegeleverde dock plaatsen. Dit dockingstation laadt de batterij direct op zonder hem ergens aan te sluiten.

De koptelefoon beschikt over een gedetailleerd en vol geluid en heeft een eigen volumeknop. De accu gaat zeven uur mee voordat hij weer aan de oplader aangesloten moet worden. Indien er een AAA-batterij in de hoofdtelefoon wordt gestopt loopt de batterijduur op tot tien uur.

Het ontwerp van de koptelefoon is gebaseerd op de Monolithic design-filosofie die Sony ook toepaste in de nieuwste lijn lcd-televisies. De nieuwe hoofdtelefoon ligt vanaf april in de winkels en gaat 150 euro kosten.PERSBERICHT
Amsterdam, 17 March 2010

Onbetaalbare TV

Persbericht productbeoordeling

De Britse Stuart Hughes is een goudsmid met passie. Alles wat Hughes aanraakt, verandert in goud en hij beperkt zich hierbij niet alleen tot sieraden en juwelen. Hughes heeft diverse producten onder handen genomen, hierbij valt te denken aan mobiele telefoons, gameconsoles en inmiddels ook tv's. De goudsmid heeft twee 55-inch LED televisies toegestuurd gekregen door de Duitse fabrikant Metz en deze aangevuld met 37 kilo aan goud, 120 diamanten en een paar lappen alligatorleer.

De Prestige HD Supreme Rose Edition staat op een 18-karaats roze gouden voet en is met 72 1-karaats diamanten 1,65 miljoen euro waard. Is de Rose een te dure versie dan zul je het moeten doen met de Prestige HD Supreme Edition. Deze is bewerkt met 22-karaats goud en slechts 48 diamanten, deze tv is hiermee een kleine 1,1 miljoen euro waard.

Deze dure tv's beschikken over een 55 inch beeldscherm en hebben een led-lichtbron en Full-HD resolutie. Er is daarnaast een harddisk ingebouwd om tv-uitzendingen op te kunnen nemen.PERSBERICHT
Amsterdam, 16 March 2010

Duurzaam Dell

Persbericht productbeoordeling

Dell brengt al enige tijd lcd monitors van 24 inch voor computers op de markt. Een nieuw en milieubewust model is aan de collectie toegevoegd, de G2410H.

De G2410H is voorzien van een omgevings-lichtsensor met een energiebesparende modus voor het aanpassen van de helderheid. Als de monitor aangesloten is op een VGA-ingang verbruikt deze in slaapstand slecht 0,15 Watt. Dit is beter voor het milieu, maar ook voor de portemonnee.

De lcd monitor is gemaakt van milieubewuste materialen. Het scherm is gemaakt van glas waarin geen arseen zit en de monitor is helemaal vrij van kwik, PVC en BFR's.

De monitor heeft een resolutie van 1920 bij 1080 pixels, een helderheid van 250cd/m2 en een contrastratio van 1000:1. Deze monitor ondersteunt 16,7 miljoen kleuren en heeft een pixelpitch van 0,277 millimeter. Hij beschikt over een VGA- en een DVI-ingang.

De G2410H gaat 250 euro kosten, vanaf wanneer de monitor verkrijgbaar zal zijn is nog niet duidelijk.PERSBERICHT
Amsterdam, 16 March 2010

Telefoon uitrollen tot televisiescherm!

Persbericht productbeoordeling

Je telefoon omtoveren tot breedbeeld! Binnenkort mogelijk? Het is in ieder geval in ontwikkeling. Op deze telefoon kun je internet, het kijken van films, spelen van games en bellen op een nieuwe manier ervaren. Het verschil zit hem in het super dunne design dat werkt op zonne-energie en beschikt over een groot uitrolscherm.

De telefoon bestaat uit twee touchscreens, een strak en klein scherm en een flexibel groter touchscreen dat in opgerolde staat verwerkt zit in de telefoon en niet zichtbaar is. Het grotere scherm bestaat uit twee lagen, een zacht OLED touchscreen en een laag zacht nano materiaal dat verhard als er spanning op komt te staan.

De telefoon behoeft geen oplader want de telefoon werkt op zonne-energie. Het omhulsel van de telefoon is bedekt met nano materiaal dat zonlicht omzet in elektriciteit. Als aanvulling op de zonne-energie is het ook mogelijk om de telefoon op te laden met draadloze oplaadmat of een ouderwetse oplader voor in het stopcontact.

Het idee is op dit moment niet meer dan een uitgetekend concept en een idee in het hoofd van Aleksander Mukomelov, de designer. We wachten met smart af of deze telefoon werkelijkheid wordt! Wij kunnen niet wachten om dit product te testen, we houden jullie op de hoogte!PERSBERICHT
Amsterdam, 15 March 2010

Tetris spelen met je vingers!

Persbericht productbeoordeling

Skinput is een nieuwe futuristische toepassing waarbij gebruik wordt gemaakt van een bio-accoustic sensing technologie die momenteel door Microsoft en Carnegie Mellon University wordt ontwikkeld. Het systeem is een combinatie van twee technologieen, het vermogen om ultralage-frequentiegeluiden te ontdekken en gebruik te maken van een projector ter grootte van een microchip.

Deze verbazingwekkende toepassing herkent welke delen van het lichaam aangeraakt worden door het onttrekken van geluiden die weerkaatsen vanaf een holte, het bot en het skelet. Bij de Skinput technologie wordt er een band om de arm gebonden, deze draagriem bevat sensoren die druk, versnelling en kracht meten.

De technologie creeert nieuwe interactiemodellen waarbij gebruik wordt gemaakt van de omgeving. Het is mogelijk om een dynamische en grafische toepassing te projecteren op de huid met een pico projector. Met deze uitvinding zijn je hand en onderarm te gebruiken als controlpad en kunnen diverse toepassingen bediend worden door middel van aanrakingen.PERSBERICHT
Amsterdam, 12 March 2010

Acer werkt aan ultra-slim laptop met touchboard

Persbericht productbeoordeling

Acer is van plan een ultra-slim laptop met touchboard zonder frame op de markt te brengen. De laptop ziet er vernieuwend uit, het is nog even afwachten of hij ook zo functioneert.

Acer verwacht gebruik te gaan maken van speciaal glassubstraat van het Amerikaanse bedrijf Corning. Dit glas is een stuk steviger dan normaal glas van dezelfde dikte en dit maakt de laptop minder breekbaar dan hij eruit ziet. Het design is daarnaast in staat the dikte van de laptop te reduceren en de materiaalkosten te verminderen.

Acer weet het nog niet met zekerheid te zeggen, indien de ontwikkeling volledig volgens plan verloopt kan de laptop verwacht worden in de tweede helft van dit jaar. Hoeveel de laptop gaat kosten is nog niet duidelijk.PERSBERICHT
Amsterdam, 12 March 2010

Panasonic 3D-blue-rayspeler geintroduceerd.

Panasonic heeft naast de 3D-plasmatelevisie ook zijn eerste 3D-blu-rayspeler op de Nederlandse markt geintroduceerd. De nieuwe videospeler van Panasonic kan 3D-blu-rayfilms afspelen en hiermee kun je eindelijk genieten van de 3D-televisies.

De videospeler is dlna-gecertificeerd, dit maakt het mogelijk via het netwerk films, foto's en muziek vanaf een computer af te spelen. Hiervoor is een lanpoort gewenst, maar er kan ook een extra dongel aangeschaft worden, de DY-WL10, om draadloos te netwerken met de nieuwe blu-rayspeler.

De DMP-BDT300 beschikt tevens over een usb-aanluiting en een SD-cardlock. Zo zijn foto's en video's direct af te spelen vanaf een geheugenkaart of flashdrive. De 3D-blu-rayspeler zal 599 euro gaan kosten en vanaf eind april in de winkels liggen.
PERSBERICHT
Amsterdam, 11 March 2010

Case-mate heeft een draadloos oplaadsysteem gelanceerd voor de iPhone

Met de Case-mate Hug kun je een iPhone opladen met behulp van een inductieveld. De iPhone wordt in een speciaal omhulsel gestoken en vervolgens op een speciaal matje gelegd.

De Hug bestaat uit de Hug Case en de Hug pad, deze twee worden samen geleverd. Dit product is voorlopig alleen online verkrijgbaar op de Amerikaanse website van Case-mate. Inclusief verzendkosten naar Nederland kost deze draadloze lader ongeveer 85 euro. De Hug is geschikt voor de iPhone 3G en 3GS.
PERSBERICHT
Amsterdam, 11 March 2010

Sony motion controller: Playstation Move

Persbericht productbeoordeling

Elektronicagigant Sony heeft op woensdag 10 maart 2010 in Nederland een nieuwe controller voor de Playstation 3 geintroduceerd. De nieuwe controller heet de Playstation Move. De Move kan net als de Wii-controller bewegingen detecteren. Voor extra nauwkeurigheid past de Move een Playstation Eye-camera toe, deze volgt de bloeiende bol op de controller.

Sony wil twee markten gaan bedienen, de vrije tijd gamers en de harcore gamers. Nintendo heeft met de Wii al een groot marktaandeel ingenomen en het zal lastig worden voor Sony om dit te evenaren. Sony zal vooral aanprijzen hoe leuk de nieuwe games zijn en hoe goed de nieuwe controller functioneert.

Sony biedt al diverse spellen voor de Move aan en het ziet ernaar uit dat de techniek zo goed als af is. Tijdens de demonstraties functioneerde de Move geheel naar behoren en zoals beloofd. Wij zullen nu afwachten op spectaculaire vorderingen wat betreft de Move.PERSBERICHT
Amsterdam, 10 March 2010

Nokia vraagt patent aan voor zelf opladende mobiel

Telefoonfabrikant Nokia heeft in de Verenigde Staten een patent aangevraagd voor een mobiel die zichzelf kan opladen door middel van beweging.

Sinds de mobiele telefoon veranderde in een multimedia toestel ook wel de smartphone of PDA genoemd, is de batterijduur van de gemiddelde GSM alias smartphone aanzienlijk afgenomen. De smartphones worden naast bellen gebruikt om mee te internetten, audio & video te beluisteren en bekijken en spelletjes mee te spelen. De nieuwe functies en toepassingen blijven energie slurpen terwijl er niets gebeurt met de technologie van de batterijen.

Nokia wil met een nieuwe techniek de batterijduur van de telefoon verlengen waarbij een stopcontact geen vereiste is. Nokia werkt hierbij met kinetische energie, deze manier van energie opwekken zet bewegingen om in elektriciteit. De techniek wordt al toegepast op polshorloges, maar het proces zal geoptimaliseerd moeten worden om de techniek ook te laten werken op mobiele telefoons.

Het concept zit nog in de ontwikkelingsfase en het is nog niet duidelijk hoeveel elektriciteit er precies opgewekt kan worden met de nieuwe techniek. Het zal dus afwachten zijn of en wanneer het toegepast kan worden in mobiele telefoons.PERSBERICHT
Amsterdam, 09 March 2010

Apple iPad is onderweg!

Persbericht productbeoordeling

Het is bijna zover! In de Verenigde Staten is het vanaf 3 april mogelijk een iPad aan te schaffen. De iPad zal in de VS verkrijgbaar zijn vanaf 499 dollar.

Eind april wordt de iPad ook geintroduceerd in Australië, Canada, Frankrijk, Duitsland, Italië, Japan, Spanje, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk. De iPad laat in Nederland nog even op zich wachten, wij zullen het voorlopig moeten doen met alle reacties en recensies vanuit de rest van de wereld.

De iPad is een tablet-pc, dit is een volledige computer die zonder draden functioneert. De iPad heeft een 9,7 inch touchscreen en de batterijduur is meer dan 10 uur. Op de iPad kun je muziek afspelen, foto's en films bekijken, games spelen, op het internet surfen en meer.

Meet the iPadPERSBERICHT
Amsterdam, 05 March 2010

Op Productbeoordeling.nl is iedereen redacteur!

Gebruikers van Productbeoordeling.nl raadplegen de beoordelingen en ervaringen op de website bij het nemen van een beslissing. Bezoekers kunnen elkaar helpen door het schrijven en plaatsen van unieke productervaringen. Inmiddels staan er al meer dan 400.000 producten op de website en is Productbeoordeling hard op zoek naar schrijvers.

Om consumenten aan het schrijven te krijgen heeft Productbeoordeling de actie Review-en-Win tot leven gebracht. De eerstvolgende duizend beoordelaars maken kans op diverse prijzen waaronder de hoofdprijs; een Sony Playstation 3! Meerdere beoordelingen betekend meer kans!PERSBERICHT
Amsterdam, 05 March 2010

Beoordeel voor voordeel op Productbeoordeling.nl

Persbericht productbeoordeling

Daar waar de gemiddelde vergelijkingssite producten vergelijkt op prijs en type, gaat Productbeoordeling een stapje verder. Bij Productbeoordeling staan de beoordelingen van de klant centraal en vervolgens wordt er gekeken naar de prijs en specificaties. Vandaar de naam; Productbeoordeling.nl

De site veranderd dagelijks en wordt continu verbeterd. Productbeoordeling benadrukt dat deze veranderingen voor een groot deel van de gebruikers afkomen. Naast de beoordelingen van gebruikers test de redactie van Productbeoordeling zelf ook diverse producten en geeft hier een volledige rapportage over, hetgeen ook middels videobeoordelingen gaat plaatsvinden. Momenteel kunnen bezoekers beoordelingen schrijven over ondermeer camera's, mobiele telefoons, Tv's en laptops & computers. In de toekomst zullen hier ook categorieen als diensten van bedrijven, auto's en wijnen bij worden gevoegd.

Productbeoordeling staat open voor opbouwende kritiek en tips van gebruikers, daarnaast kunnen bezoekers aangeven welke producten zij graag beoordeeld zien op de website. Productbeoordeling zet Social media in om dichterbij de gebruikers te komen en gebruikers te attenderen op nieuwe producten, nieuws en acties.

Een prijs is niet altijd een indicatie voor kwaliteit en daarom weegt een beoordeling veel zwaarder mee in het keuzeproces. Dit is dan ook de reden dat Productbeoordeling zich volledig wil richten op beoordelingen voor en door gebruikers en zo een volledige website wilt opzetten en onderhouden.PERSBERICHT
Amsterdam, 05 January 2010

Productbeoordelingen van groter belang!

Uit onderzoek is gebleken dat consumenten beoordelingen vaak zwaarder meerekenen bij het maken van een keuze dan de prijs of specificaties. De bezoekers van vergelijkingssites geven aan dat productervaringen zo serieus worden meegenomen in het overwegingproces omdat deze de daadwerkelijke verhouding tussen de prijs en de kwaliteit weergeven.

De website Productbeoordeling.nl is onlangs officieel gelanceerd als de nieuwe vergelijkingssite en richt zich volledig op de uitkomst van dit onderzoek. Ze zijn op dit moment hard aan het werk om voor ieder product unieke reviews te vergaren. Aangezien de site al meer dan 300.000 producten bevat is dit geen snelle of gemakkelijke klus.

Productbeoordeling biedt naast alle gebruikerservaringen ook de traditionele manier van vergelijken aan, op basis van prijs en specificaties. Tevens zal er binnenkort de mogelijkheid worden aangeboden om de aanbieders van producten met elkaar te vergelijken op basis van ervaringen en ratings.Populair

Dc7900 SFF + L1950g
HP Dc7900 SFF + L1950g

Aspire 9412ZWSMi
Acer Aspire 9412ZWSMi

IP4600
Canon IP4600

Mobile Freedomâ„¢ Headset
Logitech Mobile Freedomâ„¢ Headset

1.3 MP Webcam C500
Logitech 1.3 MP Webcam C500

F3JC-AP088M, ES
Asus F3JC-AP088M, ES

23LS7DC
LG 23LS7DC

(c) Productbeoordeling.nl 2009 - 2018